Ford Ranger Block Heater Installation

Operativsystem en Ford Ranger i kallare klimat kan vara en utmaning. Kallt väder kan sätta stress på fordonskomponenter såsom batteriet eller tillbehöret bältet, och kan minska lufttrycket i däcken. Störningar av någon av dessa komponenter kan minska bilens bränsle körsträcka och gör det svårt att starta. Installera en Ford Ranger block eller kylvätskevärmare kommer att minska effekterna av de kallare temperaturer på bilens komponenter och försäkra att fordonet startar konsekvent. Installation av en motorvärmare kan utföras med vanliga verktyg och måttlig bilreparationer kunskap. Saker du behöver
Tänger sälja Grease penna
skärkniv
Kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från fordonets batteri.
2

Leta petcock värmeelementet avloppet på den nedre högra sidan av kylaren, i motorrummet.
3

Tappa ur kylvätskan ur radiator genom att vrida kylaren petcock moturs, med en tång. Lämna petcock öppen tills kylvätskan rinner från radiatoraggregat. Stäng petcock. Kassera använd kylvätska på en riktig vätska återvinningscentral.
4

Leta nedre kylarslangen som går från nedre vänstra sidan av kylaren till vattenpumpen församling.
5

Mät och markera en skuren linje på nedre kylarslangen, med hjälp av ett fett penna. Märket ska vara sex inches från nedre kylarslangen anslutning på kylaren.
6

Klipp och ta en två-tums avsnitt av den nedre kylarslangen. Den motorvärmare kommer att installeras i-mellan de två delarna av nedre kylarslangen.
7

Installera en klämma kylarslangen på vardera av de två delarna av nedre kylarslangen.

8

Placera värmaren aluminiumblock i den öppna änden av varje nedre kylarslangen avsnitt. Se till att skjuta varje slangsektion helt på blocket värmeaggregatet.
9

Dra åt båda blocket klämmor värmeslangen, med en stjärnskruvmejsel, tills båda delarna av nedre kylarslangen är säkert fäst på blocket värmare.
10

Dra elsladden och kontakten från motorvärmare, längs den nedre kylarslangen, den nedre grillen montering på lastbilen. Ansök buntband var fyra inches att säkra sladden och kontakten montering.
11

Fyll kylaren med den rekommenderade fabriken blandning av kylvätska och vatten.
12

Anslut den negativa batterikabeln till bilens batteri.
13

Starta bilens motor och låt den gå tills motorn uppnår normal arbetstemperatur. Stäng av motorn.
14

Kontrollera kylvätskenivån i kylaren och toppen av radiatorn med kylvätska och vatten blandningen, om så är nödvändigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87140.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.