Vad gör CFM Stativ för på Förgasare?

Förkortningen CFM står för kubikfot per minut och är ett mått på en förgasare eller spjällhus s luftflöde. Förgasare används ofta i små motorer och i högpresterande bil tillämpningar. Funktion

En förgasare funktion är att blanda luft och bränsle till motorn. Bränsle färdas från bränsletanken till förgasaren, dirigeras genom passager och blandas sedan in i inloppet luftflödet till tillhandahålls en exakt doseras luft /bränsleblandningen till cylindrarna.
Historik

historia förgasare går tillbaka till sent 1800-tal. De små motorer av den tid som krävs en enkel metod för att blanda luft och bränsle. Dessa små motorer hittade en ansökan om bilar och var allmänt används i fordon tills bränsle-insprutningssystem blev vardagsmat.
Storlek

CFM betyg av förgasare var inte så vanligt i tidiga motorer. Snarare var den inre diametern av venturi borrningen refererade till att ge indikationer på luftflödet. På 1920-talet började biltillverkarna rating dem i termer av den mängd luft som de kunde flyta, och på 1960-talet CFM betyg blev utbredd. Till exempel:. 540 CFM
Betydelse

Bortsett från motor-och luftfart applikationer, är det vanligast att kunna hänvisa till ett flöde när man väljer en carb för en eftermarknad fordonsindustrin ansökan. Många kolhydrater i 500-750 CFM sortiment prestera väl i street-drivna bilar, men många stora deplacement racing motorer kräver flöden överstigande 1.000 CFM.
Future

Det blir ovanligt att hitta fabriken ursprungliga bil med förgasare. Alla nya bilar är utrustade med insprutningssystem, men även de är klassade i termer av CFM. Många motorcyklar och andra mindre motorer har också börjat införliva bränsleinsprutning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95227.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.