Hur man installerar rubriker på en Mopar B-Body

De 1962-1965 Mopar B-body muskel bilar är några av de mest eftertraktade vintage Chryslers. Dessa var flaggskeppet fordon i sin storhetstid och idag är populära klassiska bilar. Lika imponerande som de var i original specifikation, det finns mer kraft att finna i deras motorer. En av de mest populära metoderna för att få mer makt från en B-kropp installerar rörformade rubriker, som är mer lättflytande än de restriktiva grenrör lager avgaser. Saker du behöver
Headers
Header packningar
Packning Remover Review Avfettaren
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Jack och pallbockar, eller fordonsindustrin lift
Momentnyckel

Visa mer instruktioner
1

Jack upp bilen och placera den på pallbockar i alla fyra hörnen. Installera rubriker på en B-kropp Mopar kräver minst ett par meter av clearance, så se till att dina pallbockar kan få det att hög. Om inte, kommer du att behöva använda en hiss för att få rubrikerna installerad.
2

Ta beståndet grenrör genom att ta bort skruvarna som fäster den till motorn. Från under bilen, koppla ur grenrör från avgasrören. . Demontera grenrören från motorrummet
3

Koppla styrlänkaget från spännhjulsarmen och styrväxeln, skjut kopplingen ur vägen. Ta ur oljestickan röret och tändstift. Koppla loss kablarna från baksidan av startmotorn, REGLA UPP och lyft bort startapparaten
4

skruva isär motorn monteras så att du kan rocka motorn sidled 02:58 inches att medge tillräckligt utrymme för att installera rubrikerna. . Du kan också placera en träbit under oljetråget och använda en domkraft för att lyfta motorn, även om detta kan placera belastning på oljetråget.
5

Rengör huvudet monteringsytan med packning remover och avfettningsmedel att ge en ren monteringsyta för samlingsrören. Placera en ny packning på monteringsytan.
6

Montera startmotorn och sidhuvudet som är på samma sida samtidigt att ge tillräckligt med spelrum. Du kommer att behöva en andra person för detta. Installera rubrikerna underifrån bilen.
7

Fäst bultarna som håller rubrikerna till den övre delen av motorn. Du kan behöva använda en gummiklubba för att knacka rubriker på plats och att bultarna ska installeras.
8

Flytta tillbaka under bilen och skruva rubrikerna till avgasrören med medföljande hårdvaran. Dra åt alla bultar till tillverkarens rekommenderade inställningar.
9

tillbaka alla de andra komponenterna (styrlänkaget, tändstift, etc.) i omvänd ordningsföljd.
10

Starta motorn och låt den gå upp till arbetstemperatur. Stäng av motorn och kontrollera header bultarna med momentnyckel för att kontrollera att de är ordentligt åtdragna. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95131.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.