Hur man installerar en Autometer mätare

Autometer är ett företag som tillverkar eftermarknads mätare. Företaget erbjuder ganska mycket varje mätare som en bil behöver, inklusive varvräknare, olja tryckmätare, vatten temperaturmätare, etc. Autometer mätare ser sportig och är också mycket exakt, vilket är varför de är så populära med modifierade bilar och bilar ras. Installera en Autometer mätare kräver lite kabeldragning kunskap, men är i allmänhet okomplicerad tack vare instruktionerna som följer med varje mätare. Saker du behöver
Borrmaskin
bits metallborr
Avbitare
Wire crimpers
eltejp
Skruvmejsel
Diverse fordonsindustrin verktyg beroende på mätaren och göra av bilen
Visa fler instruktioner
1

Bestäm var mätaren ska monteras. Mindre Autometer mätare kan installeras i en mätare pod, som är fäst till insidan av A-stolpen eller på instrumentbrädan. Större instrument såsom Autometer takometrar och hastighetsmätare kan monteras i instrumentpanelen själv, om möjligt, i stället för lager instrumentet att Autometer gauge ersätter. Tänk på att var och hur mätaren eller mätare installeras beror på det fordon där de används.
2

Lokalisera eller borra ett hål i brandväggen så att trådarna och sändande enheten för mätaren kan gå från det inre till motorrummet. De flesta bilar kommer att ha befintliga hål i brandväggen för kablage. Om du inte kan hitta ett lämpligt hål, använd en borrmaskin och och en borr för att borra ett nytt hål. Montera gummigenomföringen medföljer mätaren i hålet så att ledningarna inte skaver mot metall.
3

Dra ledningarna för mätaren genom hålet. Antalet trådar att lastprofilen använder beror på vilken typ av mätare du installerar. De flesta mätare kommer att behöva kopplas till en strömkälla i säkringsboxen. Beroende på vilken typ av mätinstrument, kan det också vara någon typ av sändande enheten. Till exempel kommer en manuell oljetrycksmätaren ha ett rör som behöver gå från motorn, genom hålet i brandväggen och in i mätaren.
4

Anslut ledningarna enligt anvisningarna. Detta förfarande kommer att variera beroende på mätaren. Till exempel kommer en elektrisk varvräknare måste kopplas till spolen eller någon annan plats på tändningen för att sända rätt signal till mätaren. Konsultera anvisningarna för specifika mätare du installerar.
5

Knäpp spårvidd lamporna på baksidan av mätarna. Anslut den svarta kabeln på lamporna till en lämplig jord på insidan av instrumentbrädan, som bör vara metall och fria från färg. Använd tråd strippor att frilägga änden av tråden, anslut kabeln till en metall ögla med tråd crimpers och sedan skruva fast öglan till marken. Borra ett litet hål vid behov. Skarva den vita kabeln från mätaren ljuset in i ledningsnätet för rusar tänder. Tejpa anslutning säkert med eltejp.
6

Montera mätaren, se till att den sitter ordentligt och synligt från förarplatsen. Starta bilen och testa mätaren för att säkerställa att den fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96329.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.