Hur du ansluter en turbo-laddare

Det finns en hel del mer att koppla upp en turboladdare än att bara skruva den på din avgasgrenrör. Förutsatt att du har fått eller fabricerade ett grenrör för att skruva fast, har du fortfarande lite arbete huvudet i VVS den till motorn och göra hela monteringsarbete och pumpa luft in i motorn som det ska. Tänk på att alternativ varierar så långt turbo uppställningar berörs, med dubbla turbos, intercooler, extern wastegate och blås-off ventil försvårar installationen aning. Saker du behöver
grundläggande handverktyg
Jigsaw med metall-skärblad
aluminiumrör
Silikon kontakter
slangklämmor eller V-band klämmor
Exhaust slang
svetsare och svetsning levererar
Visa fler instruktioner
1

passar det lämpligt dimensionerad silikon kontakten till turboladdarens utlopp, och sätt en slang adapter dimensionerad för att passa din spjällhuset. Slip annan silikon kontakten över adaptern och skjut sedan en rörlängd i kontakten. Undersök din routing, om turbo utlopp går rätt in i förgasaren /spjällhuset, välja den kombination av slangar kurvor och raka sektioner som kommer att få det där
2

Anslut avgassystemet till din turbo avgaser. utlopp med en anpassad fabrikstillverkade stuprör. Om du använder en pre-fabricerade ned-pipe, följ tillverkarens instruktioner för att installera det. Annars är det enklaste och säkraste lösningen för att få ett avgassystem butik anpassade bygga och installera en ned-pipan ur dornen-bent (släta) avgas slang.
3

Anslut turbo s olje- inlopp linje till ett högt tryck olje-utgång linje på din motor. För det mesta kommer detta att helt enkelt kräva att skruva en T-anslutning i oljetryck sändning bung på motorblocket, skruvning trycksensorn i ena sidan av kopplingen och oljan-matningsledningen in i den andra. Därifrån, skruv du bara den andra änden av linjen i turbo olja inlopp ovanpå centrum patronen.
4

Installera en linje olja drain. Detta steg är avgörande för turbo livslängd, eftersom få ut oljan är lika viktigt att få den i. Den universella lösningen är att borra ett hål i toppen av din olja-pan, svetsa en mutter på pannan och skruva en slang-adapter montering i muttern.
5

Anslut kopplingen på oljetråget till turbo olja drain utgång med den största diameter slang möjligt. Du kan hypotetiskt detta med oilpan på motorn, men det är inte värt besväret eller fara med tanke på svårigheten att helt enkelt ta bort pannan och modifiera den på en arbetsbänk.
6

Anslut boost-sensorn linje i ett vakuum montering på insuget och den andra i den Membrandosa på din turbo. Den Membrandosa använder laddtrycket att driva på ett membran, som driver ett spö som öppnar turbo interna avgas bypass vid ett givet laddtryck. Om du använder en manuell eller elektronisk styrenhet, installera den i sensorn linje mellan grenröret och wastegate ställdon.
7

isär allt, installera slangklämmor eller V-band klämmor på din silikon kontakter och allt sätts tillbaka tillsammans. Tillverka alla fästen du behöver för att hålla saker där de borde vara. Du måste vänta tills du har allt tillsammans för att säkra klämmorna sedan anpassade installationer kräver ofta en hel del att flytta och testa-montering innan något är satt på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87082.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.