Hur man installerar ett avgasrör för en Monte Carlo SS

Alla men de senaste iterationer av Monte Carlo SS och dess Cutlass, Regal och Grand Prix-motsvarigheter var amerikanska bilar på alla sätt som en bil kan vara quintessentially American: bak- fyrhjulsdrift, V8-powered, med långa kåpor och korta stammar och ganska stora med modern standard. Monte och dess Super Sport (SS) härledningar fortfarande är populära bland entusiaster som vill ha en åktur med sådana klassiska statistik. Avgasrör /header ersättare är populära modifieringar och är vanligtvis värt några märkbara förbättringar i hästkrafter, vridmoment och bränsleekonomi. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jacks står (2) katalog antikärvningsmedel set
Socket (metriska och standard) katalog momentnyckel
Ratchet förlängningar och U-fogar
Hammer
Visa fler instruktioner
1

sparka en uppsättning stoppklossar bakom bilens bakhjul och skjut en domkraft under förarsidan rambalk precis bakom framhjulet. Hissa upp bilen cirka åtta inches och sätt en pallbock. Upprepa på passagerarsidan.
2

unbolt styrlänkaget från servostyrning rack och flytta bindningen på ena sidan. Detta är inte absolut nödvändigt, men det kommer att få dig lite mer avslut. Ta bort motorns tändstift från huvudena.
3

Arbete förarsidans grenrör antingen ner i hålet mellan motor och chassi eller upp genom botten. Detta förfarande kommer att variera beroende på årsmodell och motor, du bör kunna arbeta grenröret in från toppen på de stora första-och andra generationens bilar (1970-1977), men du kommer förmodligen att behöva gå in från botten på senare modeller.
4

Täck alla gängor med en klick antikärvningsmedel. Sätt in rätt bulten i det främre-mest hål på grenröret och lyft grenröret på plats. Trä bulten i bulthålet på huvudet, men bara tillräckligt för att ingripa med bulten genom tre till fyra trådar. Montera en bult i den bakersta hålet.
5

Drop grenröret packningen mellan grenröret och huvudet. De öppna bult reliefer på vardera änden kommer haka på de installerade bultarna och hålla packningen på plats. Trä alla de andra bultarna i för hand. Dra åt alla bultar till 5 foot-pounds, sedan 15 mul-pounds och slutligen till 25 foot-pounds.
6

Upprepa denna procedur på passagerarsidan grenröret. Passagerarsidan kan gå in genom toppen eller botten som förarsidan, men du kan förvänta dig en hårdare åtstramning på grund av störningar från luftkonditioneringen och värmebox. Sätt tillbaka tändstiften och sätt tillbaka styrlänkaget.
7

Bolt avgasrören till grenrör. Använd antikärvningsmedel på de långa bultarna avgasröret, dra dem till 10 foot-pounds och sedan 25 foot-pounds. Oddsen är goda att du kommer att behöva använda ett sortiment av förlängningar och U-fogar för att nå röret bultarna. Ställ in momentnyckeln till 27 foot-pounds om du använder en U-joint och flera tillägg för att kompensera för böjning i församlingen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85668.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.