Hur man bygger en 5R110 Transmission för Heavy Bogsering

The 5R110, känd som Torqshift, är en tung transmission används bakom 6,0 liters Ford motorer Powerstroke turbodiesel i F-250 serien pickups. Medan 5R110 är en transmission som konstruerats för att stödja den tunga bogsering förmåga F-250, kan du förbättra dess prestanda och livslängd med förbättrad kylning utan att öppna växellådshuset, eller genom att uppgradera kopplingspaketen, ventilhus och omprogrammering ackumulatorn kroppen om din sändning byggs. Saker du behöver
Djup-sump aluminiumpanna
Färska transmissionsolja (Mercon SP) katalog Transmission ombyggnadssats
Visa fler instruktioner
1

Byt stock sändning pan med en djup sump pan. Värme är den främsta dödsorsaken för överföring, och bogsering genererar extra värme i en 5R110. En djup sump pan kommer att lägga en extra 8 liter vätska kapacitet, vilket gör att överföringen att köra svalare och därmed hantera tyngre laster. Dessutom är vissa eftermarknaden djupa sump kokkärl har en kran för att acceptera en temperaturgivare så att du kan hålla koll på transmissionsolja temperatur under bogsering. Används tillsammans med färsk transmissionsolja, kommer detta att öka kraftigt överföringen motståndskraft mot värme under tung bogsering.
2

Byt momentomvandlare med en tung enhet. För bogsering av tunga laster, kan en uppgraderad momentomvandlare hantera upp till tre gånger vridmomentsutmatningen av aktie på grund av uppgraderade kopplingsskivor, en billet stål kärna och stål pumpdrivning.
3

Uppgradera 5R110 insida. Om din 5R110 har misslyckats, kan du uppgradera de interna komponenterna när det byggs. Använda kraftigare komponenter kan öka vridmomentet med 30 procent eller mer och öka transmission liv. Installera en hög effekt boost ventil för att förbättra intern smörjning, till stramare koppling förpackningar med mer kopplingsmaterialet och ytterligare stålkonstruktion, och förbättrade lager minskar slitage. En re-programmerad ackumulator kropp med högre linje tryck kommer också att resultera i snabba, bestämda förändringar som orsakar mindre kopplingsslitage. Företag som BD Diesel och Suncoast producera högpresterande återuppbygga kit Förutom att sälja kompletta högpresterande 5R110s.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87327.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.