Vad påverkar den strålkastaren

Under många år var strålkastarna ganska enkla saker,? Huvudsak bara stora, monterade glas glödlampor till framför en bil och riktat någonstans mot den riktning framåt. Men allt detta började förändras under 1990-talet, inte i första hand på grund av en önskan om bättre belysning, men snarare ur en önskan att helt integrera dessa lampor i bilens kaross. Det fick oss att tänka på strålkastare mått, fokus och ljusstyrka och hur man håller strålkastaren fungerar som bäst i många år framöver. Gaser Begagnade

flesta lampor, däribland modern belysning finns i huvudsak bara starka glödlampor av samma typ som du kan hitta i ditt hem. En gammaldags glödlampa använder en volframglödtråd - överhettad att glöda av elektrisk ström - upphängd inne i en inert gasatmosfär. Fylla ut glödlampan mot en halogen gas såsom jod eller brom drastiskt ökar glödtråden livslängd genom att ständigt återvända gasformiga volfram atomer tillbaka till glödtråden och bindning till friflytande syreatomer. Detta tillåter halogen ska köras vid högre temperaturer och därmed, producerade omkring 150 procent mer ljus för ett filament av samma storlek. Det är därför moderna bilar använder små, plug-in lampor i stället för de gigantiska, monster glas av fordom.
Glödlampa vs Arc

Medan de flesta bilarna använder glödlampor som de beskrivits ovan, mer avancerade bilar gör ofta använda metallhalogenlampor, även känd som Xenon eller högintensiv urladdning - HID - lampor. I hjärtat av HID är ett rör innehållande en kvicksilverånga i stället för volframtråd. Kvicksilvret fyller gapet mellan två volframelektroder, eftersom kvicksilver är en gas, kan den inte överhettas och utbrändhet som en fysisk glödtråd, låter det gå vid mycket högre temperaturer och producera ljus med en båge - som en svetsare - - i stället för en glödande filament. Det är en del av det som ger HID lampa sin underskrift blå färg. Tja, det och Xenon gas blandad med kvicksilverånga, xenon tillåter ljuset att skjuta upp nästan omedelbart, till skillnad från den annars-liknande gatlykta som tar lite tid att värma upp Addera reflektorn

Formen på reflektorhuset spelar en central roll i att forma och rikta strålkastarljuset, särskilt när det paras ihop med de mindre lampor som används idag. Du kan tänka på reflektorn bostäder som en serie små, plana speglar anordnade i en skopa runt baksidan av glödlampan. Var och en av dessa små speglar är vinklad så att de reflekterar ljuset rakt fram. En projektor ljus fungerar lite annorlunda. Istället för att reflektera ljus rakt fram, fokuserar ljuset huset allt ljus på en enda punkt bakom en lins. Objektivet tar som fokuserade strålen och böjer den framåt, vilket ger en mycket kraftfull men något smal stråle. På ett sätt, projektionslampor balkar är till gamla förseglade balkar vad en laser är att en ficklampa.
Spänning

Spänning spelar en viktig roll i ljusproduktion, särskilt där glödljus lökar är berörda. Volframtråden skapar ljus eftersom det blir varmt, och det blir varmt eftersom dess försöker passera mer spänning än den kan passera utan glödande vit varm. Som sådan är den glödlampa mycket känsliga för förändringar i spänning. Du kan bevittna denna interaktion i bilen bara genom att vrida instrumentet ratten panelbelysning på instrumentbrädan. Denna omkopplare är en potentiometer, en omkopplare som ökar eller minskar elektriska motståndet i ledningen enligt position. Så kan du se hur låg batterispänning, låg inspänning till strålkastarna, och låg generatoreffekt skulle orsaka glödande till dim. En Xenon arc ljus, å andra sidan, kan vägra att skjuta upp alls om det inte får tillräcklig spänning.
Strålkastarglas

Strålkastarglas är en smygande kritiker till kvaliteten på din strålkastarljuset. Över tiden, blästring vägdamm effektivt Strålkastarglas, vrida det disigt och orsakar den annars täta strålen att sprida på linsen. Resultatet är att själva linsen glöder, men dess nettoproduktion hamnar sprida mitt framför bilen istället för att projicera långt före det. Denna situation är mer vanligt idag, eftersom nästan alla bilar använder en mjuk akryl lins istället för hårdare glas förr i tiden. Speciellt när man betänker att de första akryl linser började dyka upp över 20 år sedan, är som gott om tid att dis över och gulnar på grund av ständig exponering för UV-strålning. Det tar ca 15 minuter att polera din strålkastare tillbaka till nästan-nyskick - desto större anledning att spendera $ 20 och få på den. Det finns inte mycket du kan göra åt gulnar, men det kommer att vara betydligt mindre märkbar när du bli av med den otäcka grumling.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96880.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.