Hur man installerar rubriker på en LS1

Corvette LS1 motorn har visat sig vara den mest kraftfulla tryckstången produktion V8 i historien. Och även om det producerar fantastiskt makten i lager formulär, som alla fabriken stock motor, det finns makt vinster som finns. Ett av de enklaste och mest effektiva är installationen av en uppsättning lång-rör headers. Tubular rubriker är betydligt mer lättflytande än grenrör lager avgaser, som vanligtvis har små utblåsningspassager som hindrar avgaserna från att lämna motorn så effektivt och snabbt som möjligt. Saker du behöver
Headers
Hylsnyckelsats och ratcheting skiftnyckel
Open slutade skiftnycklar
Jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Lyft bilen och placera den säkert på pallbockar. Du kan också använda en bil hissen för att komma åt undersidan av bilen.
2

Ta bort de tre muttrarna som fäster H-röret till grenrören på vardera sidan av motorn.

Billiga 3

Ta bort skruvarna som håller styraxeln till styrväxeln och flytta axeln ur vägen för att tillåta åtkomst till de grenrörsbultarna som fäster grenröret till motorn.
4

Flytta till motorrummet och ta bort spolen omslag, generatorn och bultar som fäster spolaggregatet på ventilkåpan. Koppla bort alla spolen kontakterna och lyft spolaggregatet ur vägen.
5

Lossa tanklocket för att minska trycket på bränslesystemet. Koppla loss bränsleledningen som går över grenröret efter lindra trycket på bränslesystemet. Låt tanklocket avstängd tills bränsleledningen sätts tillbaka. Ta bort bränsleledningen från bränslefördelningsröret.
6

Ta bort skruvarna som håller förarsidan grenrör till huvudet och ta bort grenröret från motorrummet.
7

Ta bort skruvarna som håller passagerarsidan grenröret på plats och ta bort grenröret från motorrummet.
8

placera den nya header packningar på motorn och skjut sedan de nya rubriker på motorn på endera sidan . Löst tråd på ett par skruvar för att hålla varje header på plats men dra inte åt bultarna.
9

Flytta tillbaka under bilen och skruva rubrikerna till H-röret med de tre muttrarna. Dra åt header bultar på vardera sidan och sedan dra åt H-pipe bultar.
10

Anslut styraxeln, generator, bränsleledningen och allt annat som togs bort för sidhuvudet installationen.

11

Sänk bilen till marken. Starta bilen och låt den komma upp till arbetstemperatur. Stäng bilen utanför och omtolka de åtdragningsmoment på bultarna som håller huvudet till motorn och till H-röret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95125.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.