Hur man installerar Shorty Headers på en Dodge Durango

Headers är ett bra sätt att frigöra ytterligare kraft från en Dodge Durango. I lager formen, Durango s grenrör har mindre än optimala avgaser trakter som hämmar luftflödet. Tubular rubriker kommer att få spenderas avgaser ur motorn mycket snabbare och effektivare och låta motorn att göra mer makt. Tack vare den mängd avslut i en Durango s motorrummet, rubriker är inte så svårt att installera. Saker du behöver
Headers Sida 2 header packningar
Tape
Avfettaren
Penetrerande smörjmedel
Hylsnyckelsats och ratcheting skiftnyckel
Jack och pallbockar
Show Mer Instruktioner
1

Låt motorn svalna om lastbilen har nyligen kört. Rengör grenröret och bultarna grenrör med avfettningsmedel.
2

Palla upp fordonet och placera den säkert på pallbockar. Från under bilen, koppla ur lager grenrör från mellanliggande avgasröret med en socket. Placera trucken tillbaka på marken.
3

Avlägsna luft-rutan om lastbilen är lager eller någon eftermarknad luftintaget om den har en.
4

Ta bort de två skruvarna som håller på värmeskölden för grenröret. Demontera värmeskyddet från motorrummet.
5

Spray en genomträngande smörjolja på header bultar, eftersom värme, fukt och rost kan göra dem svåra att ta bort. Låt vätskan suga in bultarna i 10 eller 15 minuter.
6

Ta bort muttrarna och bultarna som håller grenrören på endera sidan av motorn. Dra grenrören ur motorrummet och ställ dem åt sidan.
7

Ta bort de två bultarna som håller på varje stock grenrör, om det behövs. Beroende på vilket märke av sidhuvudet du installerar, kan du behöva ta bort dessa reglar tillåter installation av rubrikerna. För att ta bort dubbar, tråd två muttrar i rätt storlek på bulten och dra åt muttrarna mot varandra. Använda en öppen nyckel, vrid den nedre muttern som dras åt mot den övre muttern moturs. Tappen ska trä ur från motorn.
8

Rengör huvudet noggrant för att avlägsna alla de bebyggda kol och gamla packningen material så att huvudet har en slät yta för att skruva upp mot.

9

Placera en liten bit tejp på vardera änden av det nya sidhuvudet packningen och placera packningen mot motorn, med hjälp av tejp för att fästa det.
10

Placera den nya headers på motorn på vardera sidan och dra åt de nya skruvarna som följde med huvudet med en momentnyckel till tillverkarens specifikation. Riv av någon av de band som används för att säkra packningen som är synlig. Byt värmeskölden och luftintag.
11

Höj lastbilen upp med en domkraft och placera den säkert på pallbockar. Skruva det mellanliggande röret till rubrikerna. Sänk bilen bort av domkraften.
12

Starta motorn och låt den komma upp till arbetstemperatur. Stäng av motorn och kontrollera att bultarna fortfarande är åtdragna ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95126.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.