DIY kolfiber Sheets

Kolfiber ark används för en rad ändamål på grund av materialets styrka och styvhet. Många fordonsindustrin inre paneler är specialanpassade för ark kolfiber. Men de är dyra, som är hantverksmässigt tillverkade kol ämnen fiber ark. Kolfiber duk är dyrare än lager glasfiber duk. Dock är kostnaden för att göra ark kolfiber betydligt billigare än att köpa dem redan gjort. Använd trasa kolfiber, epoxiharts och några glasfiber tekniker för att göra professionella kvalitet blad kolfiber på en betydande rabatt över professionellt tillverkade paneler. Saker du behöver
epoxiharts
Kolfiber duk
Mylar
mattkniv
Bristle hår penslar
målarens maskeringstejp
High Density Polyethylene (HDPE) plåt
Metall rak
Plast gummiskrapa
Visa fler instruktioner
1 Många små yttre kroppsdelar är förstärkta med paneler av kolfiber.

Skär två ark av Mylar två inches större i längd och bredd än kolfiber arket som skapas. Kolfiber och plast kommer att inklämt mellan två ark av Mylar, vilket möjliggör en helt slät och blank yta utan slipning eller polering
2

Cut kolfiber duk en tum större, i längd och bredd , än den erforderliga arkstorleken. Före skärning, göra en gräns av målarens maskeringstejp runt alla fyra sidor av kolfiber trasa. Den maskeringstejp gränsen förhindrar duken kolfiber från att bli förvrängd (vilket får det att förlora sin enhetliga mönster och styrka). Använd en vass mattkniv och en metall rak kant för att skära duken kolfiber till önskad arkstorlek. Addera 3 Kolfiber duk också kommer i en Kevlar blandning.

Lägg ett ark av High Density Polyethylene (HDPE) ner på en helt nivå arbetsbord. Hartset måste tillämpas på en plan yta för att undvika att skapa ett ark kolfiber som är ojämn. Använd 1/8-tums tjock HDPE för detta projekt. HDPE är en form av plast som epoxiharts inte kommer att följa. Den HDPE arket bör vara tre inches större än kolfiber panelen.
4

Placera ett ark av skuren Mylar ovanpå HDPE arket. Den Mylar kommer innesluta harts och kolfiber duk efter det tillämpas, skapar en plan eller jämn yta som verkar polerad. Den Mylar eliminerar behovet av att sand och polera kolfiber plåtens yta efter harts torkar.
5 Dessa delar är byggda i kolfiber på grund av materialets styrka.

Blanda harts i en plastbehållare. Använd en ett-till-ett-förhållande epoxiharts. Epoxihartser består av ett harts och en härdare. En ett-till-ett-förhållande innebär att lika stora mängder av bas och härdare blandas samman, vilket minskar risken för eventuella blanda misstag.
6

Använda en medelstor målarpenselborst hår, applicera ett tjockt skikt av hartset på Mylar som anges på HDPE arket. Lägg försiktigt ut duken kolfiber på harts, släta ut rynkor eller ojämna veck. När kolet fiberduk läggs ut på toppen av hartset, applicera en annan tjockt skikt av harts på den exponerade sidan av kolfiber trasa. Ta det andra arket av Mylar och placera den ovanpå den våta hartsen. Släta ut Mylar, avlägsna eventuella luftbubblor i hartset med hjälp av en gummiskrapa och dra det försiktigt över Mylar yta. Tillåt 24 timmar torktid.
7

Skala Mylar av av båda sidorna av kolfiber arket, efter försiktigt dra arket bort av HDPE. Hartset under Mylar kommer att ha ett snyggare utseende utan behov av slipning och polering. Kolet fiberduk har nu stelnat, med användning av harts, till en kolfiber ark. Projektet är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84699.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.