Hur man använder en Turbo Timer

Om du äger en turboladdad bil, kommer att installera och lära sig använda en turbo timer hjälpa din turbo pågå i många år framöver, med mindre risk för att det misslyckas. En turbo timer är en enhet som är kopplad till bilens tändsystem och som håller motorn igång under en kort period efter att tändningen är avstängd. Att hålla motorn igång ger turbon svalna. Turbon kyls av motorns oljeförsörjning och när oljan avskurna abrupt, kan turbon överhettas, eventuellt skada den. Instruktioner
1

Lokalisera kablaget som går till bilens tändningslås. Detta ligger nära eller under rattstången och kan kräva avlägsnande av vissa trim för att komma åt den. Rådgör med din bils verkstad för närmare instruktioner.
2

Lossa inline kontakten på tändningslåset kablaget. Det bör finnas flera trådar som går till tändningslåset. Addera 3

Anslut ledningsnätet adaptern som medföljde turbo timer i bilens tändningslås kabelnät. Om du inte använder en sele adapter, hoppa till steg 5. Anslut kabelhärvan som följde med turbo timer kit till selen adapter
4

, och den andra änden till turbo timer.

5

Hitta tråden eller trådarna som går till tändningen är "ON" läget. Om det behövs, kontakta din verkstadshandbok att hitta tråden. Skarva lämplig tråd från turbo timer på tråden som går till "ON" läget genom att klippa det och ansluta kabeln från turbo timer. Instruktionerna med turbo timer ska visa dig vilken tråd att använda. Du kan löda kablar eller använda en inline kontakt lindade med eltejp.
6

Hitta tråden på tändningslåset som går till 12V konstant strömkälla. Splice i rätt tråd från turbon timern till denna kabel. Instruktionerna med turbo timer ska visa dig vilken tråd att använda.
7

Hitta tråden på tändningslåset som går till ett tillbehör (ACC) och skarva i rätt tråd från turbo timer. Instruktionerna med turbo timer ska visa dig vilken tråd att använda.
8

Ground den svarta kabeln som kommer ut av det turbo timer till en metall marken innanför instrumentbrädan eller någonstans liknande. Bifoga en metall ögla i slutet av jordledning och skruva fast den på instrumentbrädan. Marken ska vara av metall och fri från färg.
9

Montera turbo timer på instrumentbrädan eller någonstans liknande, med dubbelhäftande tejp för att fästa det. Du kan också installera timer i handskfacket så att den inte kan ses.
10

att använda turbo timer, ange hur lång tid du vill att bilen förblir springa efter tändningen är stängs av med strömbrytaren på framsidan av enheten.
11

Starta motorn och vrid nyckeln till läget OFF. Om timern fungerar korrekt, bör motorn hålla igång för förutbestämd tid innan avstängning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95060.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.