Hur du gör din Saab 9-5 Go Faster

Under 1999 introducerade Saab sin nya exklusiva modell, Saab 9-5, för att ersätta sin föregångare, Saab 9000. Den 9-5 innehöll en omdesignad kropp, mer hästkrafter och vridmoment, samt en uppdaterad interiör. Men 9-5 är utformad med en lekman i åtanke. Det finns många eftermarknaden alternativ för att öka hästkrafter och vridmoment på 9-5. Vissa är mer komplicerade än andra. Genom att ersätta programvaran eller motorstyrenheten (ECU för kort), kan körentusiasters låsa upp hästkrafter och vridmoment som 2,3 liters turboladdade motorn är kapabel att göra, utan att behöva ändra någon av bilens hårdvara. Saker du behöver
Skiftnyckel
Phillips skruvmejsel
Förlängning för hylsnyckel
10-mm hylsa spets
Hylsnyckel
Aftermarket ECU
Visa mer instruktioner
Förberedelse
1

åt handbromsen, ta ur nyckeln ur tändningslåset, och öppna huven.
2

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet terminal, med användning av skiftnyckel. Vanligtvis denna kabel är svart. Detta kommer att förhindra varje möjlighet för elektriska stötar eller kortslutning under projektet.
3

Rensa bort allt skräp som har samlats på plasten avrinning längst ner på vindrutan.

Ta bort Factory ECU
4

Lossa plasten avrinning genom att skruva loss skruvarna som håller den på plats med en Phillips-skruvmejsel.
5

Lyft upp plasten avrinning omfatta cirka sex till åtta inches, men ta inte bort den. Leta reda på ECU: s ovala plast skyddskåpa. Locket har ett plaströr full av ledare anslutna till sin sida.
6

Lossa skruvarna som håller skyddshöljet på plats med hjälp av 10 mm hylsnyckel. Uttaget-skiftnyckel förlängare kan behövas för att nå några av bultarna.
7

Lyft upp den svarta spaken som frigör ledningarna kopplaren på toppen av ECU. ECU är silver box monteras vertikalt under plastskyddet. Koppla loss ledaren för kopplingen från ECU.
8

Skruva loss de två skruvarna på vardera sidan av ecu med 10 mm nyckel och skjut ecu ur sin hållarbygeln

Byta ECU
9

Skjut nya eftermarknaden ecu i fästet där fabriken ecu bara bort.
10

tillbaka de två skruvarna som håller ecu fästet, med 10 mm hylsnyckel.
11

Passa ledningar koppling med den nya styrenheten och koppla in den i. Fäll ner svart plast handtag för att säkra anslutningen.
12

Byt styrenheter plast skyddskåpa och plasten run-off lock.
13

Anslut den negativa batterikabeln och test för att se att ECU fungerar korrekt genom att starta bilen. Bilen styrs av ECU och startar inte om det är något fel med installationen.
14

Stäng huven och ta bilen för en provkörning. Kör långsamt i början för att se till att bilen fungerar som den ska, sedan gradvis öka den totala hastigheten och accelerationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85058.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.