Hur man gör en Sissy Bar för en Yamaha 250 V-Star

En helt ny sissy bar för din V-stjärnan kan köra uppemot två eller tre hundra dollar, vilket är en ganska stor investering för något du som ryttare har ingen användning för. En sissy bar som kommer att skruva upp din bakskärm har en något förenklad konstruktion, och med rätt verktyg kan du bygga ett som sannolikt kommer att kosta mindre än hundra spänn. Den genomsnittliga totala höjden kommer att vara cirka 11 inches till en fot totalt, och du kommer att forma huvudramen ur ett enda metallstav. Om det här är ditt första försök på någon typ av tillverkning kan du planera på att göra ett par att få det precis rätt, fabricera är en färdighet som bara ökar med erfarenhet. Saker du behöver
56 tum långa ihåliga 3/4-tums stålrör
Tubing bender
20 tum lång och 1 cm bred 10 gauge plåt
Sissy bar övre läder kudde
Work bänk med skruvstäd
Welder
Svetshjälm
Drill
Borr satt
Die kvarn Photo Cut off hjul
Paint markör
Aceton
Visa mer Instruktioner
1

Skär bort 6 inches av ihåliga stålrör från någon motor av röret och ställ den åt sidan, kommer du att använda den senare. Mät slangen till den exakta centrum eller ca 25 inches och markera det med en färg markör. Markera även slangen två inches bort från centrum på 23 inches från varje ände, dessa kommer att fungera som din övre böj poäng
2

Böj slangen så att det blir en 4 tums avsnitt med 105. graders böjar på varje sida, det är den översta delen av sissy bar. Mät från bulten på varje sida av stänkskärmen, där baksätet möter framsätet till en tum förbi den bakersta änden av baksätet, detta bör vara ca 8 eller 9 inches. Mät varje ben i din bockade rör upp 9 inches, men markera dem en tum kort. Böj varje ben vid markeringarna med 90 grader och du bör ha grundläggande sissy bar ram. Slangen kommer ner från toppen och böjer sig framåt när det kommer bult till fender på båda sidor.
3

Klipp av två 1,5 tums bitar från platt plåt så du bör ha två 1 tum med 1,5 tums rektangulära bitar. Peka på varje ben av ramen med en hammare i slutet att nypa ihop ändarna. Rikta din platt metall rektanglar till centrum i varje bar och svetsa ihop dem så att platt bit sträcker sig från slutet av varje ben. Håll sissy bar in i dess montering plats på den bakre stänkskärmen, så att de uppåtriktade delar av ramen ligger rakt ovanför muttern precis bakom baksätet. Markera de platta bitar i slutet av varje ben där bultarna är rörande.
4

Borra ett hål i platt bit i slutet av varje ben. Ta bort bultarna från sidorna av stänkskärmen och ställ in sissy bar på plats. Dra åt bultarna så att ramen kommer att stödjas på cykeln. På denna punkt kan du justera ramen för korrekt vila vinkel och dra åt skruvarna side fender. Skär sex tums avsnitt av ihåliga rör i hälften så att du har två 3 tums sektioner av ihåliga rör, dessa bitar kommer att fungera som bakre stöd
5

lätt fil ena änden av varje 3 tums bit till höger. i mitten så att det ihåliga röret passar runt ramen så nära som möjligt, det kommer ta ett tag att få rätt, men det kommer att svetsas i ramen senare så det behöver inte vara perfekt. Platta FN-Arkiverat ändarna av de 3 tums ihåliga rör bitar med en hammare. Skär ytterligare 1,5-tums avsnitt av 10 gauge plåt. Borra ett hål direkt i mitten av 10 gauge metallplåt. Ta bort muttern på baksidan av sätet och skjut sektionen plåt över tappen. Justera det rektangulära stycket så att den är parallell med den Yamaha klisterlappen och dra åt bulten. Ställ de 3 tum avsnitt av ihåliga rör till slutet av det rektangulära stycket och sänk bitarna tills kontakten och sitta fint runt den inre delen av ramen. Lätt klibbighet svetsa de små ihåliga rörstyckena till platt bit och till sissy bar, men inte helt svetsa dem vid denna tidpunkt. Avlägsna sissy bar ram från cykeln.
6

Fullt svetsa bakre nedre stöd och städa upp någon extra längd platt bit eller svets med en slipskiva. Undersök din bakre kudde sissy bar och hålla den på plats där du vill att det ska montera. Hitta fästpunkter och markera sissy bar ram till vänster och höger om de nedre bultarna blir. Mät över från centrum båda sidorna av ramen och skär en tum bred plåt så att den kommer att passa precis över ramen mellan dynan och ramen.
7

Justera undre kudden bäraren med varumärkena gjort tidigare och svetsa den på ramen. Svetsa sätesstödet från baksidan av ramen, men se till att det stöd som kommer att sitta mellan ramen och dynan. Upprepa denna process för övre fästskruv eller bultar så att kudden ska ha en övre och nedre stöd. Markera runt monteringshålen på kudden med en färg markör och placera den på kudden stöder, och sedan dra bort den utan att skjuta den. Detta kommer att berätta var att borra hålen i kudden stöder.
8

Borra hål i kudden stöder och installera ryggstödet kudde till sissy bar ram. Ställ in den nedre sissy bar stöd över stiftet på toppen av den bakre stänkskärmen och löst montera muttern. Rikta sissy bar frontmontering hål med hålen i sidan av fendrar och installera sidomonteringsorganet bultar. Om monteringshålen är något utanför, bara rensa dem med en fil för att ge tillräckligt utrymme för bultarna att slinka igenom monteringshålen. Torka bort synlig målarfärg med aceton och en trasa. Dra åt alla bultar och berätta för dina passagerare att njuta av sin sissy bar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87701.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.