Hur man installerar en Amp mätare på en One Wire Alt

Förmågan att övervaka strömstyrkan på en bil generator är viktigt för dem som har installerat hög effekt utrustning användning, om utrustningen består av vitvaror i en RV eller högeffekt stereo utrustning såsom förstärkare. Den strömstyrka mätaren ska tillåta dig att hålla koll på hur din generator är att hålla upp med strömförbrukningen så skadan inte inträffar till generatorn eller utrustningen. Vissa generatorer är anslutna med användning av endast en tråd för den positiva polen, och den negativa anslutningen är genom monteringsbulten som ansluter generatorn till bil ramen. Att använda sig av denna konfiguration kräver utnyttjande av ramen monteringsbulten. Saker du behöver
Klavar
Hylsnyckelsats
Skruvmejselsats
Round trådklämman dimensionerad att diametern på generatorns ram mount bolt
Crimp-on wire terminal dimensionerad för batteriets positiva terminal
Wireterminal pressverktyg
Visa fler instruktioner
1

Montera din amp mätare i bilen för att underlätta snabba ögonkast utan att ignorera vägen framför dig. Använd skruvar som ingår i mätaren.
2

Hitta ett genomgående hål bakom instrumentbrädan på bilens brandvägg och köra dina gauge tråd genom det valda hålet, mata åtminstone en 1-fots längd i motorrummet.
3

Öppna bilens huv motorrummet och lokalisera trådändarna du drivit igenom i motorrummet. Dra resterande kabellängden genom försiktigt och dra dem så att de inte fastnar i motorfläkten eller komma i kontakt med någon het motor ytor. Sträck den röda positiva kabeln till den positiva polen på fordonets batteri, och sträcka den svarta negativa kabeln till monteringsbulten av din generator.
4

Crimp en wireterminalen på änden av den röda kabeln kommer från din amp mätare. Terminalen ska vara anpassat till diametern storleken på bilens batteri terminal så du kan glida ner över batteripolen. Ta den positiva (+) batteripolen och skjut den nyligen krusade terminalen ner över batteripolen och tryck på batteripolen nedåt ordentligt på den nyinstallerade wireterminalen. Spänn batteripolen för god kontakt
5

Crimp en rund tråd terminal på änden av den svarta negativa kabeln. (-) Kommer från din amp mätare. Avlägsna generatorn monteringsbult med en lämplig storlek hylsnyckel och separera generatorn från fordonets kropp ca 1/4 tum. Placera din nyligen krusade trådklämman mellan karossen och generatorns fäste. Skjut in fästbulten genom generatorn montera, wireterminalen och vidare in i fordonskarossen. Dra åt bulten med en hylsnyckel av lämplig storlek.
6

Starta fordonet och noterar generatorns strömstyrkevärde på mätaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95053.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.