Dual Exhaust Vs. Single Exhaust

Förbränningsmotorn tar in luft och blandar det med bränsle, vilket ger den perfekta kombinationen för explosionen som avfyrar kolvarna. Efter att explosionen sker, är de återstående gaserna tvingas ut ur motorn via grenröret. Att öka mängden av avgas som lämnar motorn har ett direkt inflytande på luftintaget, och kan avsevärt öka vridmoment och hästkrafter.
Single slutrör
Single Avgassystem

flesta nya bilar kommer med ett enda avgassystem eftersom de är billigare att göra, och för de flesta människor skillnaden mellan en singel och dubbel är inte viktigt. Syftet med eventuella avgassystemet är att kanalisera oförbrukade motor gaser genom avgasgrenröret och ut i atmosfären. En enda avgas är inte bara det billigaste att bygga, men det är också den mest restriktiva, fusk en bil entusiast av lättillgängliga hästkrafter.
Dual Exhaust

Om din nya bil kom med ett dubbelt avgassystem, beror det på auto maker utformad och marknadsförs den som en högpresterande maskin. Muskel bilar av 1960 och 1970 kom alla med dubbelt avgassystem. Låt dig inte luras, men eftersom vissa dubbla avgassystem är faktiskt enda avgas, som några tillverkare använder bara ett grenrör och dela avgasröret efter ljuddämparen. Från bakom bilen du ser två slutrör, men om du följer dem framåt, hittar du bara en pipa och ett grenrör. Det finns ingen hästkrafter fördel att ett system som detta. Addera Headers

En viktig del av alla dubbla avgassystemet är rubriken. Headers ersätter grenröret begränsning avgas och bult direkt på motorn. Dessa icke-begränsande rör mata avgaser in i varje ändrör, en på varje sida av motorn.
Hästkrafter Fördelar

Varje bil är annorlunda när det gäller hur mycket hästkrafter man kan förvänta sig från tillsats av dubbelt avgassystem. De flesta tillverkare av eftermarknadsprodukter dubbla avgassystem hävdar en ökning med 15 till 20 procent i hästkrafter (hk). En bil som producerar 190 hk, till exempel, skulle kunna se en ökning till över 225 hk, en imponerande vinst. Lägga till rubriker i allmänhet tillkommer ytterligare 20-20 hk.
Kostnad

Som med allt, är kostnaden relativt. Man måste ställa frågan: är ökningen av hästkrafter verkligen värt det? Det beror på hur illa du behöver mer hästkrafter. Ägare av den notoriskt underpowered sexcylindriga Jeep Wrangler klagar ofta de måste ned övergå till klättra ännu grunt kvaliteter eller behålla motorvägshastigheter. I deras fall skulle investera ungefär $ 1,200 för en certifierad mekaniker att installera headers och en anpassad dubbelt avgassystem nog vara värt det. Innan beslut fattas om vilket system som helst, men det är alltid klokt att prata med flera mekanik för sina expertutlåtanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95052.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.