Tips & Råd för kallt luftintag för Tuners

Like a freeflow avgassystem och en lägre, styvare fjädring, är en kall luftintaget systemet anses vara ett måste med en massa människor som stämmer sina bilar till få mest makt från dem. Men som alla power-lägga en del som kan installeras på en motor, kallt luftintag har sina plus och minus och är också föremål för desinformation. Vad är en kall luftintag?

Som namnet antyder, är en kall luftintaget en anordning som monteras på inloppssidan av en motor och det drar in kall, tät luft. Luft, bränsle och gnista är de tre viktigaste ingredienserna som gör en förbränningsmotor för att arbeta, och den modifierade bilar, är alla tre av dessa saker brukar ökat. En kall luftintaget lägger teoretiskt hästkrafter genom att tätare luft (eftersom det är svalare) in i motorn, vilket i sin tur förbränns snabbare och därmed ger mer makt. En kall luftintaget, eller CAI, är nästan alltid beläget nära framsidan av bilen. Många människor tar bort en av sina strålkastare eller kör lampor och placera öppningen för CAI där. Det finns också stötfångare monterade Cais som tar luft från ett hål i stötfångaren. Addera Hur en kall luftintag påverkar kapaciteten

kallt luftintag kan öka hästkrafter av en motor, men vissa har försumbar effekt vinster. Generellt kan hästkrafter vinster från Cais variera från två eller tre hästkrafter till så mycket som 15 hästkrafter eller mer. De kan också öka gasrespons, eftersom motorn blir mer luft, snabbare. Ett annat drag av CAI: s är en starkare motor, särskilt under acceleration, som en kall luftintaget kan uppvisa ett högt intag buller. Vissa förare gillar läggas brus.
Downsides
p Det finns några saker att vara medveten om när det kommer till Cais. Om intaget ligger någonstans under bilen, kan det suga upp regn och vatten, om bilen körs i våta förhållanden eller genom en vattenpöl. Oavsett vatten sugs upp kommer ofta gå rakt in i motorn och eventuellt orsaka att motorn vattenlås och i sin tur förstör motorn. Ett annat potentiellt problem med eftermarknaden CAIS är otillräcklig filtrering. Biltillverkarna gå till stora ansträngningar för att se till de motorer som de gör har ordentlig filtrering så smuts inte kommer in i motorn. Om filtren på en CAI inte är ordentligt tätad mot smuts och skräp, kan motorns livslängd förkortas. Teoretiskt kommer Cais återvänder lägre bränsleekonomi, eftersom tätare luft tar mer bränsle för att bränna bort, men det är sannolikt försumbar i de flesta fall.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95054.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.