Guide till Överladdning

Tvingad induktion är en av de vanligaste metoderna för att göra en bils motor mer kraftfull. Det finns två typer av påtvingad induktion: turboladdning och överladdning. En turbo är beroende av motorns avgaser, utnyttjar en kompressor den inkommande luften för att ge ytterligare effekt. Det finns några olika typer av kompressorer, men de alla fungerar på samma princip att komprimera inkommande luft och tvingar motorn att producera mer makt. När ordentligt gjort, är överladdning en tillförlitlig, effektiv metod för att förbättra prestanda för en bil. Rötter och Twin-Screw
p Det finns tre grundläggande kompressorer finns på eftermarknaden. Alla varianter är bandet som drivs av motorn. En av de vanligaste är rötterna typ, ofta belägna mellan de två bankerna i cylindrarna på en V8 eller V6 motor. Om det är en inline motor, sedan en rötter kompressor kommer vanligtvis monteras på insugningsröret, parallellt med motorns cylindrar. I aggregatet sitter ingripande lober som snurrar när luft kommer in i kompressorn, i sin tur tvinga mer luft till kolvarna. En Roots enhet ger en massa vridmoment vid låga varvtal. Det är också en av de bullrigare kompressorer, och kan göra ett högt gnäll när den är igång. En nackdel av rötterna är att de producerar en hel del värme i motorrummet. Den dubbla skruvar enhet ser i princip ut som en rot, men använder en rad stora skruvarna som tur och mesh som luften kommer in i enheten. Den dubbla skruvar är ett modernare, effektivare version av rötterna och är betydligt mer termiskt effektiva.
Radialfläkt

Den tredje typen av kompressor är en centrifugal kompressor. Denna enhet är mycket lik en turbo och har en scroll hus med ett kompressorhjul inuti. Då luft går in i huset, hjulet spinner och krafter luft i rulla, komprimerar luften även mer som det tvingas sedan in i motorn. Centrifugala kompressorer är den vanligaste typen av kompressor på eftermarknaden, för ett par anledningar. De är enkla och relativt underhållsfri och är tillräckligt liten för att de inte är så påträngande när den är installerad i ett motorrum. En nackdel med centrifugal kompressor är att de inte börja producera märkbar effekt tills hjulet i huset börjar snurra mycket snabbt, vilket innebär att det i vissa fall att motorn måste vara igång så högt som 3.000 rpm för att se en effekt vinst. Men de kan producera imponerande vinster i det högre varvtalsområdet och producerar mycket mindre värme än en rötterna typ.
Vilken?

Vilken typ av kompressor är bäst för din applikation beror på vilken typ av bil du har och vad du förväntar dig att få ut av kompressor. Om du vill ha en stor kula av vridmoment vid låga varvtal, än rötter eller en twin-skruv är förmodligen den bästa insatsen. Detta kan dock inte fungera med alla bilar. Rötterna bostäder en ganska stor enhet i sig. Även om det kan passa fint mellan stranden av en Corvette motor, passar den i de snäva gränserna för en Porsche motorutrymmet kommer att bli svårare. Detta är en av anledningarna till att centrifugal kompressor används på många europeiska och japanska bilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95015.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.