Hur du ansluter en CB antenn till en bil

Ansluta ett frekvensband för allmänheten mobilradio antenn till ett fordon innebär mer än bara utseende. Fältet skapas av bilens kaross kan förstärka eller fördröja radiosignalen, beroende på placering och den typ av fastsättning. Saker du behöver
Automobile
CB radioantenn
Tänger
Hylsnyckel
Phillips skruvmejsel
Antennmonteringen med bultar eller skruvar (tillval) katalog SWR mätare (tillval)
Visa fler instruktioner
Ansluta en CB antenn
1

Välj en antenn typ. Det finns tre huvudsakliga typer av modern CB antenn monteringsverktyg: magnet fästen, fästen glas och fästen klämma. Andra typer är borrade hål fästen, fästen gutter och fästen stötfångare, men de är inte lika vanligt. Magnet fästen och genom-the-glas fästen kan vara mer attraktivt, men saknar korrekt jordning för hög motordriven utrustning. En fastspänning fäste kan jordas lätt, förbättra utbudet dramatiskt.
2

Leta upp en lämplig plats att montera en antenn. Moderna bilar är ökända för att ha jämna kanter, vilket lämnar några platser för en traditionell CB antenn fäste. Fordon som har yttre reservdäck, såsom stadsjeepar, har ett idealiskt läge för en klämfästet (se bilden). Magnet fästen är lättast att installera, och bör placeras mot mitten av bilens tak. Glas fästen, medan den mest diskreta, kommer att få den värsta signalen på grund av avsaknaden av en metall jordplanet.
3

Installera antennen. Klämfästen kommer att ha fyra skruvar med muttrar, och kan dras åt runt en rund stång eller ett stag, såsom reservdäcket rack eller armar spegel. Glas antenner installerar likt mobiltelefon antenner, med ett lim. Magnet fästen kommer att hålla fast någon del av en bils metall. I mitten av taket kommer att ge en rundstrålande jordplan till antennen underlast. Placera antennen på baksidan av bilen kommer att ge större mottagning mot bilens riktning. När antennen är fast, anslut antennen kommer från radion och dra åt med en tång. Om en fastspänning fäste används, lägga till en sekundär jordkabel till en av Mounts bultarna är en bra idé, som i det översta fotot.
4

Kontrollera antennens transmission och justera "trimmad" antenner. Slå upp radion och ropar efter en signal check är ett enkelt sätt att kolla om antennen fungerar. En annan mer avancerad metod är att använda en SWR mätare för att kontrollera signalstyrkan och göra eventuella justeringar av antennen, om det behövs. Det kan finnas en liten skruv på toppen av antennen som kommer att tillåta justeringar. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83100.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.