Hur koppla upp Dubbla batterier i min bil

Det finns inget så frustrerande som att vrida nyckeln i bilen och höra ett klickande ljud i stället för den underbara ljudet av din motor rytande till liv. Det finns många skäl till att ett batteri kan försvinna, t.ex. lämna bilens lampor på, och beroende på var du bor, kan det kalla vädret skapar svårstartad förutsättningar. Ett relativt enkelt svar på alla dessa problem kan hittas så nära som bakluckan på bilen. Saker du behöver
Wrench
Borrmotor
Borr
avbitare
Wire
Trådskalare
Terminal slutar
Batterilåda
Batteri
Plast zip-ties
Visa fler instruktioner Flighter Mount batteriet
1

Parkera fordonet på en plan och jämn yta. Slå av tändningen. Öppna huven och koppla bort bilens batteri genom att lossa pluspolen samband med en skiftnyckel och ta av plint med handen.
2

Välj plats för andra batteri. I de flesta fall, är stammen den bästa och säkraste platsen.
3

Placera batteriet ruta där du vill ha den i bakluckan på bilen. Placera en borr i borrmaskinen och borra genom batteriet lådans monteringsflikar och in i bilens kaross. Borra ett extra hål bredvid batteriet rutan för batterikabeln för att köra igenom.
4

Montera batteriet. Använda de bultarna som följde med batterilådan, placera en av dem genom ett montage fliken på kartongen och hålet du borrade och dra åt med en skiftnyckel.
Anslutning av batterier

5

Wire batteriet. Använda en tung trådtjocklek koppar (1-gauge eller tyngre), kör en bit tråd från den positiva sidan av det nya batteriet genom hålet du borrade i fordonets golv och till den positiva sidan av det befintliga batteriet. Använd plast buntband för att hålla tråden på plats längs bilens ram och in i motorrummet. Håll det ur vägen av några rörliga delar.
6

Fäst positiva terminalerna. Med hjälp av en tråd strippa, ta bort en halv centimeter av kabelns skyddande beläggning från varje ände av tråden och crimp en terminal ände till varje ände av kabeln. Fäst ena änden till den positiva polen stolpen på varje batteri.
7

Fäst jordterminalerna. Kör en liten bit av kabeln från den negativa sidan av det nya batteriet till den slutliga monteringen fliken på batterilådan. Skala änden av kabeln i varje ände och återigen pressa på kabelanslutningarna med crimptång.
8

Anslut marken. Fäst ena änden av kabeln till den slutliga monteringsbulten för batterilådan. Skjut bulten genom slutmonteringen fliken och dra åt med en skiftnyckel. Fäst den andra änden av kabeln till den negativa sidan av det nya batteriet. Detta kommer att jorda din nya batteriet till fordon chassi.
9

Slutför installationen. Återanslut bilens ursprungliga batterikabeln och dra åt bulten med en skiftnyckel. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83924.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.