2002 PT Cruiser datachip alternativ

Det är något av en missuppfattning bland Chrysler entusiaster att PT Cruiser är bara en re-arbetsföra Dodge Neon. Medan PT gör dela ett antal av sina drivlinan komponenter och kontroller med dess företags kusin, är PT, i själva verket, en plattform åt sig själv. Däremot svarar det mycket på samma sätt prestanda uppgraderingar, speciellt där turboladdade modeller är berörda. Mindre elektroniska tweaks är bland de enklaste och mest populära, men är inte den enda möjligheten. Effekt Tuners
p Det har gått mer än 15 år sedan den senaste Chrysler använder en fristående datachip rullade av monteringsbandet, som i februari 2011. Fordon, 1996 och nyare, använda On-Board Diagnostics, Serie två (OBD-II), som utnyttjar en ombord omprogrammerbart hårddisk istället för en avtagbar PROM chip. För att justera de elektroniska parametrar på en OBD-II-fordon, behöver du bara ansluta en programmerare i data port under ratten och antingen ladda upp ett förinställt program eller manuellt ändra parametrarna själv. Som sådan, är det främsta alternativet till en prestanda chip för PT Cruiser det enda alternativet för att ändra programmeringen stock dator.
Stand-Alone kärnbränsle

SAFm Datorn är en enhet i sig, och fungerar som en ersättning för beståndet datorn. Beståndet PT Datorn kan bara förändra motorns programmering inom vissa parametrar. Du kan justera tändkurvan, luft /bränsleblandning, turbo boost och varvtalsregulatorn, men du är ute på tur om du har gjort mer seriösa modifieringar, såsom en ökad förskjutning, en ny kamaxel eller avlägsnande av utsläppssystemen . Det enda sättet att styra motorn efter sådana större förändringar är att använda en eftermarknad dator som gör att du kan skriva en motor-styrning schema från cylindern räkna, upp till syresensorn typ.

lurar datorn

Manuell boost controllers är en av de äldsta turbo-trick. Dessa ventiler sitter i Turbo Boost sensor linje och begränsa tryck-signalen till din boost sensor /wastegate ställdon. Lura datorn att tro att Turbo Boost är lägre än den egentligen är förseningar turbo wastegate öppningen, vilket nät du lite mer laddtryck utan att tillgripa en dator re-tune. Du kanske överväga att köra en elektronisk boost controller begränsa uppsving i de lägre växlarna, och mata trycket tillbaka i de högre växlarna. Kom ihåg att PT framhjulsdrift och direkt relaterade till Neon SRT-4, vilket kan innebära massiva vridmoment-steer om boost spårar ur i de lägre växlarna.
Datorvänligt Mods
p Det finns ett antal saker du kan göra för att öka din PT makt utan att utlösa ett problem med datorn. Kall-luftintag och eftermarknad avgassystem kommer att lägga lite kraft, särskilt på turboladdade PT Cruisers. Men om du mäter din prestation i sekunder skurna ur fjärdedel mil i stället för upplevda ökningar i hästkrafter, sedan ingenting kommer att ge dig en större bang för din buck än en lustgas-system. Beståndet PT Cruiser motorn kommer enkelt hantera ytterligare 50 till 75 hästkrafter på lustgas. Du kan även slinka in 100 eller 150 hästkrafter nitrösa jets, bara hålla motorn ifrån rev limiter medan du flytta eller datorn kommer att skära bränsle och din motor går bom. Du kanske kan köra lite mer juice om du använder en våt-flow-systemet (bränsle går in med lustgas) och propan injektion, men du kommer förmodligen blåsa växellådan till granatsplitter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96418.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.