Hur man målar en bil med dig

Måla en bil hemma är inte omöjligt, men det är ganska svårt och arbetskrävande om du vill att det ska komma ut bra. Vem som helst kan plocka upp en burk $ 1 sprayfärg och spendera 30 minuter spolning ned ett fordon kropp, men det tar en hel del tålamod och ingen liten mängd skicklighet och praxis för att skapa något du kan vara stolt över. Tyvärr, kan konsumenterna inte längre lagligt köpa bilklassade, flyktiga organiska ämnen som innehåller färger som tillverkarna använder för att måla bilar. Men det betyder inte att du inte kan dra nytta av modern färg teknik för att göra 95 procent av arbetet och sluta med något helt unikt. Saker du behöver
Air kompressor
HVLP måla pistol
Dual-action sander
400-grit slippapper
maskeringstejp och papper
rakblad
MirraChrome Jet Black baslack
MirraChrome
Visa fler instruktioner
1

Sand alla paneler auto organ med 400-grit sandpapper, precis tillräckligt för att slå den glans bort av bilens lack. Glossy färg kommer att döda lackvidhäftning, så se till att bilen är helt "platt" innan du fortsätter. Tvätta bilen ner med hjälp av endast vatten och låta det lufttorka. Torka av karosseridelar ner med tvättsprit på en luddfri trasa, och vidrör inte karosseridelar efteråt. Du kanske vill ta på ett par latexhandskar för att hålla olja från fingrarna från att sjunka till färgen.
2

Mask bort allt som du inte vill måla på, inklusive huvud och svans -ljus linser, blinkers linser, fönster, hjul och eventuella lister som du har valt att inte ta bort. Med den metod som används för den här artikeln, kan du överväga att bara ta bort alla bilens badging och trim. Det kommer inte se ut precis under MirraChrome färg, och det kommer att öka oddsen för körningar och droppar. Torka bilen ner igen med alkohol.
3

Blanda MirraChrome-medföljande Jet Black base coat enligt förpackningens anvisningar, i enlighet med nuvarande temperatur och luftfuktighet. Ställ HVLP pistol mot sitt bredaste bländare och ställa pistolen blandningen till rik och våt (relativt lite luft). Börja spraya bilen i ljuset, överlappande drag. Tanken här är att bara skymma basfärgen, så du behöver inte lägga det på som du målar en piano. Två lager bör göra det för mörka färger, tre för ljusare färger
4

Låt färgen 6 till 8 timmars torktid -. Längre om det är kallt eller fuktigt ute. Övernattning skulle vara bäst, men du behöver inte vänta på Jet Black base-coat till fullo "gas ut" som du skulle en vanlig bil färg.
5

Rengör din pistol, ta bort alla spår av svart färg. Släpp spraytrycket till ca 20 psi, och ändra blandningen till en mager, torr miljö (mer luft). MirraChrome går på mycket torr - mer av en "damning" än en verklig skikt av färg. När du har fått vapnet inrättas, stå omkring 12 inches längre tillbaka än du gjorde med baslack och börja med en snabb, torr slag av vapnet. Återigen, är tekniken här för att "damm" färgen på i flera, torra pälsar.
6

Fortsätt dammning på rockar MirraChrome. Denna färg går på nästan genomskinlig, så du kommer förmodligen behöva minst tre av fyra mycket tunna lager. Låt MirraChrome minst 30 minuter för att torka i en varm, torr miljö. Torka färgen med en mjuk, luddfri trasa, men ta inte bort din maskering ännu.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94969.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.