Hur man installerar Wheel Spacers

Hjul distanser är metall distanser som passar mellan ett fordons nav och hjul. Spacers finns i en mängd olika tjocklekar och flytta hjulet längre bort från navet. Dessa används för att vidga spåret av fordonet, vilket leder till mer stabilitet och bättre hantering, vilket är anledningen till att de ofta används på tävlingsbilar. Wheel distanser kan också göra en bil ser bättre genom att placera hjulet på ett mer visuellt offensiv position. Det finns två typer av distanser: En typ helt enkelt glida på navet, medan den andra typen bulten till bilens hjulbultar. Bolt-on spacers har en annan uppsättning av reglar att hjulet installeras på. Saker du behöver
Ordet jack
rörtång
Jack står
Avfettaren
Rags
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1 < p> Park din bil eller lastbil på en plan yta. Lossa muttrarna som fixerar hjulet vid navet. Skjut en domkraft under bilen vid lämpligt ställe och jack upp bilen. Sänk bilen på en pallbock. Upprepa denna process tills alla fyra hörn stöds på en pallbock.
2

Finish bort muttrarna. Skjut hjulen från navet och sätta dem ur vägen. Spray avfettningsmedel på klacken dubbar och torka dem med en trasa. Om de är mycket smutsiga, använd en stålborste för att rensa upp gängorna. Torka navets yta där hjulet installeras, liksom.
3

Skjut hjulspacernas på pinnbultarna, om det inte är bolt-on typ. Linje hålen i spridaren upp med hjulbultar och skjut sedan spacer över reglarna tills den sitter stadigt mot navet. Vissa fordon (BMW till exempel) använder hjulbultar att gänga i navet. I detta fall, radas upp distansen med hålen i navet.
4

Placera hjulspacernas på pinnbultarna, om det är en bolt-on wheel spacer. Montera muttrarna på pinnskruvarna så att distansorganet är bultad till navet. Bultarna kommer med distansen, men finns även på bildelar butiker om de inte är med spacer. Dra åt muttrarna som håller spacer på plats till de specifikationer som anges i anvisningarna. Detta kommer sannolikt att vara omkring 90 fot-pounds.
5

Skjut hjulet mot lug dubbar så att den sitter fast mot spacer. Montera muttrarna (eller hjulbultar) med rörtång och dra åt dem. Upprepa för de övriga hörnen av fordonet.
6

Skjut domkraft under bilen och lyfta fordonet så att pallbockar kan tas bort. Sänk bilen till marken, ett hörn i taget.
7

Dra åt hjulmuttrarna med momentnyckel i ett kors, stjärna mönster. Dra dem till tillverkarens rekommenderade inställning, vilket borde vara någonstans 70-90 fot-pounds, beroende på fordonet. Kontrollera åtdragningen av hjulmuttrarna efter det att fordonet har kört 100 miles.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94968.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.