Hur man byter en Nylon bränsleledning, med gummi

Nylon bränsleledning har sina fördelar: Den är mindre i diameter och mindre benägna att sno än gummi linje, och det är billigare att tillverka och installera än metall linje. Över tiden kan dock nylon bränsleledningarna blir sprött och börjar spricka. Denna skada uppstår ännu snabbare i närvaro av salt och starka kemikalier. Nylon kan också brytas ned i närvaro av intensivt solljus. Du kan enkelt ersätta din linje nylon bränsle med gummi. Saker du behöver
Channel-lås tång
Skruvmejslar
Fuel line borttagningsverktyg
bränsleinsprutning betygsatt bränsleledningen
Slangklämmor
Bågfil
Borrmaskin och borrar
buntband
Klädhängare
Tin kan
svart höghållfast silvertejp
Visa fler instruktioner
1

Ta bort kontaktstyckena som håller din längd nylon linje. Många fordon använder kopplingar gummislang vid vardera änden av nylon linje, som ansluter till de andra hårda linjer med slangklämmor. Avlägsna klämmorna med ett par av kanal-lås tång eller en skruvmejsel. Andra typer kan kräva en specialiserad bränsle verktyg linje borttagning, som du behöver för att koppla bort kopplingarna. (Se bilens instruktionsbok för detaljer.)
2

Skjut en slangklämma över ena änden av armerat gummi bränsleledning, skjut sedan bränsleledningen över bränsleledningen bröstvårtan. Dra åt klämman för att fästa linan.
3

Dra gummi bränsleledningen framåt mot den andra änden av bränslesystemet, fastnar så nära fabriken routing som möjligt. En bättre-än-ens chansen finns att bilens tillverkare konstruerat det med nylon linje i åtanke, vilket innebär att bränsleledningen kan behöva passera genom små utrymmen eller korsa snäva kurvor som inte är idealiska för gummi linje. Förbered dig på att borra några hål din nylon linje som tidigare gått igenom för att göra plats för gummi bränsleledningen.
4

Säkra bränsleledningen använda plast buntband var 12 inches eller mindre om det är möjligt. Om dina buntband är inte tillräckligt lång, länka två eller flera tillsammans genom att föra in den tandade änden av en i kuggstångshuvudet annan.
5

Räta ut en klädhängare och böj det försiktigt till radien du behöver för att underhålla routing lager linjen. Du kan använda en standard-size plåtburk som en kärna för att hjälpa dig att få den nödvändiga bågen utan att göra det så hårt att linjen kommer att vikas. Till exempel, om du behöver en 90-graders böj, linda klädhängare runt burken tills den svänger 90 grader. Tråden kommer att utgöra den inre radien av din bränsleledning böj.
6

Placera din jacka formulär hanger tråd i bilen där du vill att insidan radie från din slang för att falla. Fäst kabeln till din bränsleledning med några korta remsor av höghållfasta svart kanal 2 band ställe inches eller så längs linjen. Riv en extremt lång remsa av tejpen från rullen, och linda den hela vägen runt och elkablar formulär för att täcka tråden helt från början till slut.
7

Anslut slangen till destinationen bröstvårtan, installera en slangklämma och dra åt den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85610.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.