Hur man använder en Super Chip i en bil

Automotive datorer är programmerbara enheter. Tillverkarna ofta måste ändra datorns parametrar för någon av flera skäl. Till exempel, vissa ersätter tändningsnycklar har transpondrar som ska synkroniseras med datorn innan motorn startar. Detta kräver programmering. Automotive entusiaster har utnyttjat detta och installerar höga chips prestanda ersättning för motor och transmission i sina fordon ombord datorer. Saker du behöver
mekaniker handverktyg
Visa fler instruktioner
1

Installera det nya chipet. Beroende på företaget som tillverkar produkten, kan bilens dator behöver tas bort. Vissa tillverkare bifoga en programmeringsenhet till datorn diagnosporten placerad under ratten. Andra företag installerar chipet i ledningsnätet och sända det nya programmet till datorn.
2

Starta motorn och låt det nya programmet för att radera gamla data och installera ny motor och transmission driftparametrar. Standarden fabriken Programmet är utformat för att möta behoven hos de flesta förare. Ett brett utbud av noga utvalda program finns tillgängliga som ökar timing-förskott och injektor pulsbredd. Dessa är anpassade för bergsklättring, mud racing eller gata prestanda. Lastbilar som rutinmässigt dra släpvagnar dra nytta av program som syftar till att öka transmissionsväxlingsstyrsektion-poäng och fördröjning överväxel. Andra tillämpningar maximera körsträcka genom att offra en accelerator respons, vridmoment i mellanregistret och höga hastigheter. Här är bränsleinjektorn pulsbredd förkortas, tidsförskottet planade, och de maximala driftparametrar båda reduceras. För extremt höga prestanda, är injektorn pulsbredd och timing tagen till gränsvärden utan att överskrida utsläppen lagar. Komplexa beräkningar krävs, och ett stort antal dataströmmar från motor och transmission skickas till huvuddatorn för att uppnå maximalt resultat. Motor temperaturgränserna minskas för att inducera fetare bränsle blandning i vissa off-road applikationer. Oversize hjul och faktorer däck som förändrar fordonets hastighet och sändningspunkterna växlingsbeslut också ingått bilens huvuddator.
3

provköra fordonet. Kontrollera att det inte finns några störningar i någon av bilens system, såsom säkerhetssystemet, luftkonditionering och klimatkontroll, farthållare och transmission. Kontrollera generatorn, bränsle, amperemeter och temperatur mätare är korrekta och oförändrat felaktig programmering. Utvärdera chip för avsett ändamål. Till exempel, se till växlingspunkter som förväntas och motorns prestanda är normalt. Detta är viktigt eftersom du har annullerat tillverkarens garanti när chipet är installerad. Dock bör fordonet prestera ordentligt och dra nytta av den nya programperioden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84292.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.