Så monterar du ett 1982 Chevy 700R4 Översändande till en 4,3 V6

Den TH700R4 (aka 700R4, senare omdöpt 4L60) är en överväxel utvecklingen av GM: s populära TH400 och TH350 tre-växlad automatisk växellåda. Detta fyrväxlad överväxel drabbas utställningslokaler i 1982 och snabbt kom att ersätta sina äldre bröder för litet block och big block V8 plikt. Den 4.3L V8 är i huvudsak bara en 350 med två cylindrar hamlade, vilket innebär att en eftermontering knep som gäller för det lilla blocket gäller V6. Eftermontering en 700R4 i stället för en treväxlad TH350 eller en mindre robust 200R4 kan vara lite enklare och billigare än du tror. Saker du behöver
700R4 växellåda och momentomvandlare
Automatisk växellåda flexplate (om du ersätter en manuell växellåda) katalog 700R4, 200R4 eller TH350 drivaxel oket
Transmissionsolja
Ordet jack
Jack stativ (2) katalog metriska och standard uttag, en komplett uppsättning
Skruvmejslar, Phillips och platt huvud Tänger Indonesia, standard och skruvstäd grepp
Grinder med kapskivan
Borr och bits, komplett set
Aftermarket fyrväxlad golv shifter kit
Visa fler instruktioner
1

Fyll momentomvandlare med transmissionsolja och installera det i transmissionen. Vridning medurs på den ingående axeln och lyssna efter de två solida dunkar som säkerställer det är helt sittande.
2

Höj sändningen i kardantunnel och mot motorn med en domkraft. När kraftledningar upp med stiften anpassning plugg på motorblocket, använd en liten hammare för att knacka överföring bell-bostäder framåt tills det sitter ordentligt mot blocket. Montera den nedre bell-bostäder bultar på varje sida och dra åt dem till 10 ft-lbs. Dra resten av bell-bostäder bultarna till 10 ft-lbs. sedan åter vridmoment dem till 40 ft-lbs.
3

Montera momentomvandlaren-till-flexplate bultar och dra åt dem till 65 ft-lbs. Lyft överföring tvärstag på plats. The cross-medlem kräver endast två mindre modifieringar för att stödja överföring. Använd en kapskiva att skära ett ungefär 1-tums fyrkant hack ur den främre förarsidan tvärbalken montering abborre, du bara behöver trimma tillräckligt för att rensa pannan växellådsolja. Borra ett 1/2-tums hål ca 1 cm bakåt av den ursprungliga stud monteringshål. Denna mätning kan variera något beroende på din applikation, men hålet platsen blir uppenbart när du testar-montera tvärstag. Skruva fast tvärbalken på plats när du är klar skär det att passa. Ta din drivaxel till en drivaxel butik
4

och har det förkortas för att passa 700R4. Den 700R4 är 3-1/4 inches längre än en 200R4, 3 inches längre än en TH350 och 2-3/4 inches längre än en TH400.
5

Installera fyrväxlad golv shifter per satsen tillverkarens instruktioner. Anslut 700R4 s manöverlänkage till shifter med den medföljande kabeln och instruktioner. Väg överföringen kick-down-kabeln till aktiemarknaden kick-down koppling på spjällhuset och installera den i stället för den ursprungliga gaspådrag kick-down. Installation detaljerna kommer att variera med specifik motor årsmodell men oftast innebär att helt enkelt skjuta den gamla kick-down-koppling ur hållaren och 700R4 kopplingen i dess ställe. Anslut stock överföringsledningar svalare till inloppet /utlopp på 700R4.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85083.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.