Definition av Skuldsättningsgraden

I bilindustrin, hänvisar utväxlingsförhållande till skillnaden mellan ingående och utgående hastighet en differential eller trans-axel. Syftet med utväxlingsförhållandet är att ge den bästa kombinationen av prestanda och ekonomi för en given motorstorlek och fordonsvikt. Vissa utväxlingar är konstruerade för att arbeta utanför detta tillstånd, såsom de som används av hot rods i dragracing. Funktion

den enklaste form, är en utväxling av skillnaden i storlek mellan två kugghjul som har samma knivavstånd. Ett vanligt förhållande är 4,10 utväxlingsförhållande som används i tunga lastbilar och dragracing bilar. Detta förhållande anses vara "låg-växlad", för varje varv den större växeln (bifogas axlar och hjul) gör, gör det lilla kugghjulet (fäst vid drivaxeln) 4.10 varv. Denna utväxling ger ökad makt på bekostnad av toppfart och bränsleekonomi. Ett exempel på en "high-inriktad"-förhållande som skulle vara 2,62, där det stora kugghjulet som driver hjulen vänder en gång varje gång drivaxeln kugghjulet vänder 2,62 gånger.
Effekter

Effekten av utväxlingsförhållandet är att omvandla rotationsenergi - i detta fall kommer från drivaxeln - till en önskad nivå av energi vid hjulen. Utväxlingen ökar inte hästkrafter, det bara ändrar hur den används. Ett lägre förhållande ger större makt samtidigt offra toppfart, medan en högre andel ger högre toppfart med mindre makt. Utväxlingar påverkar även bilens bränsleekonomi. En högre utväxling ger bättre bränsleekonomi på motorvägen, och en lägre kvot kommer att vara mindre effektiv. Detta beror på att ju högre en utväxling är, desto färre varv motorn måste göra för att uppnå en önskad hastighet. Eftersom en av de saker som påverkar bränsleförbrukningen är motorns varvtal, färre varv per minut drar mindre bränsle.
Historia

Utväxlingsförhållanden har funnits sedan den första trä redskap skapades. De var i bruk i tillämpningar såsom väderkvarnar, där den svaga roterande energi från bladen av väderkvarn gjordes användbara genom lägre hastigheter som vände en stor slipsten. Vissa använder predate även detta. Ett av de enklaste gamla utväxlingsförhållandena involverar väl-skopan vinsch. En trä cylinder med ett handtag användes för att linda ett rep och dra hink full med vatten upp till operatören. Detta är ett exempel på nedväxling, där användarvänlighet föredrogs till hastighet.
Överväganden

utväxlingsförhållande ändras till ett fordon kan förändras till synes orelaterade-aspekter av fordon drift. Till exempel kommer att ändra utväxlingen på de flesta fordon orsakar hastighetsmätaren för att registrera dig felaktigt. Växeln som driver hastighetsmätaren kabeln är dimensionerad enligt utväxling. Denna växel måste bytas för att säkerställa riktigheten av hastighetsmätaren. En av de mest förbisedda förändringar utväxling sker med förändringar däckdimension. Medan ett däck inte är i en växel, ändringar i dess diameter har samma effekt. Att sätta större däck på en bil effektivt ökar sin utväxling, kostar kraft och få bränsleekonomi, medan mindre däck öka effekten men minskar bränsleförbrukningen. Däckstorlek påverkar även hastighetsmätaren noggrannhet.
Fördelar

Ändra befintlig utväxling kan vara till stor nytta om det görs för att tillgodose specifika behov. Till exempel kan en stor gård lastbil eller en truck som används för att dra en båt eller släpvagn, gynnas av en lägre utväxling. Den ökade prestanda vid stopp och start, eller gå upp kullar, kan lätt uppväga förlusten av bränsleekonomin. Detsamma gäller för sportbilar som används i dragracing. En lägre utväxling ger mer kraft till hjulen, på bekostnad av toppfart, ibland dra förare kommer att gynnas av en högre kvot, handel överdriven hjul makt för rotationshastighet. Detta beror på vikten av bilen och hästkrafter tillgängliga. Många gånger det ideala förhållandet för en viss ras bil är inte det förhållandet att skillnaden kom med. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94900.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.