Hur man installerar en in-line oljefilter

En in-line-filter kan installeras som ett extra filter till den befintliga fabriken oljefilter, eller det kan installeras som primärt filter för motorer som inte har ett filter fabrik olja . Ett in-line oljefilter är monterad i ett avlägset lokalisera från motorn, men ändå inom motorrummet. Filtret är kopplat till motorns oljeförsörjning med slangar och kopplingar som medföljer filtersatsen. Detta möjliggör enkel åtkomst till oljefiltret. Saker du behöver
Pencil
Borr satt
Stickkontakt drill
ställa
Ratchet skiftnyckel
Wrench in
Motorolja
oljefilter Repair skiftnyckel
manual för din bil (tillval) katalog buntband (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven. Leta upp en lämplig montering område för in-line-filter mount på brandväggen, inner fender, eller den främre kylaren stöd. Använd monteringsmallen tillhandahålls eller hålla upp fästanordningen till önskat område och markera monteringshålen med en blyertspenna. Placera mallen eller fäste åt sidan. Borra igenom markeringarna med en borrkrona en storlek mindre än fästet fästskruvar. Håll konsolen på plats och dra åt skruvarna med en hylsa och spärrskaft.
2

Thread beslagen för de två slangar som medföljer satsen i toppen av fästet med fingrarna. Dra åt kopplingarna ytterligare två till tre extra varv med en skiftnyckel. Fyll elementet oljefiltret som kom med satsen med samma typ av olja som används i motorn. Trä filtret till botten av fästet och dra åt den med en oljefilternyckel.
3

Leta oljetrycket sändande enheten på din motor, vilket på många fordon är monterad på den nedre sida av motorblocket i omedelbar närhet av oljefiltret. Platsen för oljetryck avsändaren kan variera med varje fordon, så konsultera en reparationshandbok för din bil om du har svårt att hitta den. Dra ledningarna kontakten rakt ut från enheten. Avlägsna olja avsändare från motorblocket med en skiftnyckel. Sätt i adaptern som följer med kitet i motorblocket där avsändaren togs bort och dra åt med en skiftnyckel. Trä avsändaren till T-kopplingen på adaptern och dra åt med en skiftnyckel. Tryck ledningar kontakten till avsändaren.
4

Leta slangen på in-line oljefiltret som är märkt "in" eller "input". Trä den andra änden av slangen i den andra kopplingen på tee adaptern monterad på motorblocket tidigare och dra åt med skiftnyckel.
5

Avlägsna oljepåfyllningslocket och borra en 3/8-tums hål i mitten av det. Sätt den gängade änden av vridbar montering medföljer satsen i hålet och dra åt med en skiftnyckel. Leta utgången slangen på in-line oljefilter fäste. Trä kopplingen på den motsatta änden av slangen i kopplingen du installerade på oljepåfyllningslocket och dra åt med skiftnyckel. Byt oljepåfyllningslocket på motorn.
6

Route båda oljeledningar borta från varma motordelar, t.ex. avgasgrenröret. Hålla linjerna på plats fästs med band, om det behövs. Kontrollera motoroljan med oljestickan. Tillsätt olja så att nivån för hela varumärket, om det behövs. Starta motorn och observera mätaren oljetrycket eller ljus, att se till stiger oljetryck eller ljuset slocknar efter några sekunder. Låt motorn igång och kolla alla kopplingar för läckor. Dra åt kopplingarna efter behov. Stäng huven och stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85510.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.