Förklaring av kall-luft intag

En kall luftintaget systemet är en eftermarknad bil tillägg som syftar till att förbättra bränsleeffektiviteten och kraft tillgänglig för en bils motor. Det fungerar i samordning med de övriga delarna av bilens förbränningsmotor systemet, motorn och förgasaren för att förbättra prestandan av ett fordon. Motor

Små explosioner som sker i motorblocket är kraftkällan för förbränningsmotorer. Motorblocket har flera cylindrar, med en kolv inuti varje cylinder. En blandning av luft och bränsle mäts in i cylindern vid förgasaren, därefter glödgning med en gnista från ett tändstift. Den resulterande explosionen trycker kolven ut ur cylindern kraftfullt, skapar mekanisk energi för motorn.
Förgasare

Förgasaren är den enhet som säkerställer korrekt blandning av bränsle och luft antänds i cylindern. En blandning med för mycket bränsle kommer att "översvämma" motorn och det kommer inte att antändas. En mix med för lite bränsle kommer också att lämna nödvändiga explosionen. En blandning med för mycket bränsle och syre kan skada motorn, så se till att förgasaren fungerar korrekt är en viktig del av processen.
Betydelse

Mängden bränsle i cylindern begränsas av den mängd luft som finns tillgänglig. I det typiska motor, är luften i cylindern resultatet av sug skapas när kolven trycks upp ut ur cylindern. En kall-luftintaget ger extra luft till förbränningsprocessen, vilket möjliggör mer bränsle i cylindrarna. Dessutom har den kalla luften större massa och därför en högre koncentration av syre. Kombinationen av mer luft, med dess högre syrehalt, resulterar i en större mängd bränsle som görs tillgänglig av förgasaren. Detta resulterar i en större explosion och mer makt för fordonet.
Fördelar

Cold-luftintag ger förbättrad kylning för motorn samt ökad makt. Bränsleeffektivitet är också ökat på grund av den ökade mängden tillgängligt syre för bränslet att brinna. Kall-luftintag kit är gjorda för praktiskt taget alla typer av fordon och inte kräver professionell installation.
Nackdelar

Cold-luftsug kan göra en motor kör mycket högljutt. Lägga ytterligare motorkomponenter kan påverka fordonets garanti. Kall-luftsug kan orsaka problem under vintern, så att isbildning inuti systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83127.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.