Om motorbromsen

Dieselmotorer, på grund av hur de fungerar, inte skapar undertryck när du släpper gasen i syfte att hjälpa till att bromsa bilen ner. Av denna anledning har tillverkare genomfört användningen av en avgasbroms, vilket sparar slitage på de faktiska bromsarna, och gör bogsering tunga laster lite säkrare. Funktion

funktion en avgasbroms är att hjälpa till att bromsa fordon med dieselmotorer utan användning av hjulbromsarna. Några av dessa bromsarna fungerar automatiskt när föraren tar foten från gaspedalen, och vissa är manuellt via en strömbrytare, eller båda. Olika inställningar gör att föraren kan styra hur bromsen.
Funktioner

Avgasbromsar har en "dörröppning" som stänger när fordonet rullar och gaspedalen är inte används. När i det stängda läget, dessa bromsar begränsar drastiskt flödet av avgaser, vilket ökar baktrycket inuti motorn, vilket i slutändan saktar fordonet ner. De flesta har även en switch eller annan kontroll i hytten, vilket kan ställas in för att antingen aktivera den andra föraren är från gaspedalen, eller aktiveras manuellt i downhill bogsering situationer bara.

Fördelar

Den största fördelen med avgasbromsen är att de lägger sakta ström till de vanliga bromsarna, hindrar dem från att värma upp och glasning, vilket dramatiskt minskar deras effektivitet. När bogsering av tunga laster, kan dessa bromsar rädda liv. Dessa bromsar inte skada motorerna, och därför kan användas om och om igen på ett säkert sätt.
Överväganden
p Om du har en pickup som regelbundet ser tung nyttolast tull eller femte hjulet trailer handling, kan en avgasbroms stor hjälp med bromskraft. Traktor-långtradare har använt liknande bromssystem för år, och nu är det som erbjuds till allmänheten av företag som Jacobs och banker.
Varning

en avgasbroms avsevärt kan öka sakta och stoppa uppgifter, är det ingalunda en primär bromssystem. Kontrollera också lokala förordningar angående dessa bromsar, eftersom vissa kan skapa betydande buller och kan vara olagligt. En avgasbroms är inte samma som de Jake Bromsar som används på semi-trucks, men är liknande i idé. Vissa Avgasbromsar kan sakna effekt vid lägre varvtal samt, och används mest i fullt varvtal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94899.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.