Hur man port din utblåsningsgrenrören

Kolven trycker avgaserna ut ur förbränningskammaren. Om gaserna misslyckas med att evakuera rent och snabbt, kommer den bränsle luftblandningen som kommer in i förbränningskammaren vara förorenat av överblivna avgaser. Den kanal som leder ut ur förbränningskammaren smalnar strax ovanför ventilsätet. Casting lämnar åsar eller andra oegentligheter som hindrar luftflödet. Portering bort dessa hinder och lämnar en jämn, klockliknande passage. Portering kan göras för hand om rätt material används. Eftersom processen är densamma, kommer de flesta mekanik porta insuget öppningar samtidigt som avgaserna. Saker du behöver
Topplock
Shop manual
Ögonskydd
Hearing Dammskydd
eller respirator mask
Rotary kvarn
Polering kit
Carbide Cutter
Elektrisk borr
Visa fler instruktioner
1

Dra topplocket i ett skruvstäd eller annan anläggning enhet.
2

Installera hårdmetall fräs i den roterande kvarn och avlägsna metall från avgaskanalen för ett avstånd av 1/2-inch ovanför ventilsätet. Rör inte ventilsätet med hårdmetall fräs. Om du gör det kommer du att betala för en ventil jobb. Ditt mål är inte så mycket att vidga kanalen som det är att jämna ut flödet av kanalen. Eftersom du gör detta på fri hand och hårdmetall fräs tar ut en hel del av metall med mycket lite kraft, stadig händerna på bänken. Gör den nedre halvan av kanalerna sväng topplocket över.
3

Sätt cylinderformade polering rulla i borren och polera de områden där du tog bort metall. En spegelblank yta är inte lika viktigt som en jämn form med några oegentligheter.
4

Torka portarna när du är klar med en ren trasa för att avlägsna eventuella bitar av metall. Arbete i ett kontrollerat område, eftersom det kommer att finnas en hel del metall spiller utanför arbetsbänken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86322.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.