Hur man bygger ett litet block Chevy för vridmomentet vid låga varv

Från daglig pendlare till full-race, det finns bokstavligen hundratals olika sätt att bygga ett litet block Chevrolet. Även noviser kan frestas att helt enkelt släppa de största huvudena på motorn och knivhugg i en enorm kam, riktiga gearheads vet att peak hästkrafter ensam inte ger dig något, men ett internetforum argument. Hästkrafter siffror är imponerande, men faktum är att du kör på styrkan i din motorns låga varvtal vridmoment. Bygga ett litet block tungt med däck-fragmentering kraft är inte särskilt svårt, förutsatt att du börjar med rätt foundation. Instruktioner
1

förvärva några Camaro /Corvette Tuned Port Injection (TPI) 350 V8 producerats sedan 1985. Kompletta motorer är inte dyrt eller svårt att hitta, bara se till att du får hela motorn inklusive huvudet, övre /lägre intag och sensorer. GM gjorde en hel del förändringar i TPI small block under sin produktion springa, så delar från en motor kommer inte nödvändigtvis utbyte med en annan från samma årsmodell.
2

Riv motorn och återuppbygga det med någon av de commerciallyavailable 383 stroker kit på marknaden. Dessa paket kommer att innehålla en ny vevaxel och stavar, och kan även innefatta allt från lager till kolvarna om du anger dem. Du behöver inte nödvändigtvis använda smidda kolvar eller stavar, men de kan inte skada och ger dig möjlighet att köra lustgas för mer hästkrafter. Installera en uppsättning kolvar med ca 10-till-1-komprimering.
3

Utför en mild portning jobb på huvudena. Åtminstone du kommer att vilja använda en die grinder till packningen-matcha insugsportarna till intaget packningen och att blanda ventilsätena i topplocket. Dessa packning-matchnings-och skål-blandning rutiner är alltid bra för mer flöde vid lägre ventillyft, vilket är det som hjälper till att bygga vridmoment.
4

Skicka den övre och lägre intag till en butik som specialiserat sig på extrudera hening. Extrude bryning innebär skjuta stora mängder slipmaterial genom portarna vid mycket högt tryck, utvidga och utjämning dem. Extrude bryning är inte billigt och det är inte något du kan göra själv, men det är absolut nödvändigt om du vill att TPI intaget är relativt små löpare att mata din 10% större cylindervolym.
5

Skjut in blocket en kamaxel med ca 214/220 grader av intag /avgas duration på 0.050-tums ventillyft. Ventillyftet bör vara ca 0,452-tums intag och 0,465 tum på avgassystemet, en 112-graders lob separation vinkel som fungerar bäst för denna applikation. Installera en eftermarknad dubbla spark distributör. Beståndet datorn inte har en tillräckligt bred tuning kuvert för att rymma extra förskjutning, så använd en eftermarknad enhet bränsle ledningen att styra gnista och bränsle. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96462.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.