Lägga Fjärrfunktion till Elektriska dörrlås

Även om din bil kan komma utrustade med elektriska dörrlås, kanske du inte har keyless inresa. Keyless inträde kan du trycka på en knapp på en fjärrkontroll, för att låsa eller låsa upp dörrarna från ett avstånd. Om bilen har automatisk lås, kan du installera din egen nyckellösa låssystemet för att dra full nytta av dina elektriska lås. Men du måste vara försiktig, eftersom du har att göra med de elektriska systemen i din bil och kan orsaka skada om du gör något fel - kanske till och med upphäver garantin. Saker du behöver
Remote system för inresa
Drill
Trådskalare
Wire crimper
ringkabelsko
Plåtskruv
Skruvmejsel
Digital multimeter
Löd
lödning pistol
eltejp
Avbitartång
Hood pin switch
vasst föremål
Visa fler instruktioner
1

Borra ett litet hål i ramen för din bil från insidan, att ge jordning för ditt nyckellösa låssystemet. av en liten del av det skyddande höljet från den svarta jordkabeln
2

Strip för det nyckellösa låssystemet. Pressa en ring kontakt till slutet av den frilagda tråden.
3

Infoga en självgängande skruv genom ringen kontakten och in i ramen av din bil. Dra ner för att ge jordning för enheten.
4

Öppna den nedre instrumentpanelen under ratten för att exponera de elektriska ledningarna nedanför.
5

Lokalisera uppsättning ledningar som ansluter till din tändning. Jorda din digitala multimeter med sin svarta kabeln till ramen på bilen.
6

Probe tändkablar att hitta en som erbjuder 12-volts, med tändningen avstängd.

7

Skala bort lite av isoleringen på tråden som ger dig en 12-volts läsning. Löd de två rosa kablar från din Keyless fjärrsystem till denna tråd. Vira samband med eltejp för att skydda ledningarna och isolera dem.
8

Lokalisera tändstiftsledningen. Detta kommer att visa noll när tändningen slås av och gå upp till 12-volt när du slår på tändningen till "på" och sedan "starta." Om den rör sig från 12-volt mellan "på" och "start", prova en annan tråd.
9

Avisolera rätt tändningen tråd, och löd den blå kabeln från enheten till det. Vira trådarna i eltejp. Om din bil har mer än en tänd tråd, band den andra och löda den gröna kabeln till den. Wrap detta i eltejp också.
10

Leta tillbehöret tråden. Denna tråd visar noll i "off" läge, 12-volt i läge "på" och noll i "start"-läge. Skala denna tråd och löda den vita kabeln från enheten till det. Vira trådarna ordentligt med eltejp.
11

Hitta starter tråden. Denna tråd kommer att ge dig en läsning av noll vid "off" läge, noll i läge "på" och 12-volt i "start"-läge.
12

Split tråden och försök att starta bilen. Om bilen inte startar, har du hittat den rätta tråden. Crimp tråden tillsammans igen, och löda den gula kabeln från enheten till det. Vira tråden anslutning i eltejp.
13

Lokalisera avväpna tråd, om din bil har en fabriksinstallerad larm. För att hitta denna tråd, sätter den röda proben i din digitala multimeter i konstant 12-volts kabel från steg 6. Ändra multimeter till DC, och sondera misstänkta avväpna tråden med den svarta proben. Vrid nyckeln i låset, och titta på en 12-volts läsning. När du får denna behandling, har du hittat den rätta tråden.
14

Strip avväpna tråd, och löd den bruna och vita kabeln från keyless inresa enheten till det. Täck samband med eltejp.
15

Leta tråden parkeringsljus. För att hitta denna tråd, jorda den svarta änden av multimetern och sonden med den röda proben. Läsningen ska vara noll när ljuset är frånslagen och flytta till 12-volt när parkeringsljuset tänds. Justera ljusintensiteten. Om spänningen varierar, prova en annan tråd.
16

Strip tråden parkeringsljus, och löda den lilla gula ledningen till det. Vira samband med eltejp.
17

Hitta de ledningar som kommer från din bromspedalen. Leta reda på bromsvajern med multimeter. När bromsen är i sitt viloläge, läser multimetern noll. När du trycker på bromsen, bör det stå 12-volt. Skala kabeln och löd den lilla orange kabel till den, täcker samband med eltejp.
18

Borra ett hål i läppen av huven, där huven kommer att trycka på strömbrytaren nedåt när den är stängd. Montera brytaren med sin spade kontakt. Crimp tråden huven stift på Flatstiftsbygel och mata den genom gummigenomföringen in i det inre av fordonet.
19

Peta ett hål försiktigt genom genomföringen, och mata tråden huven stiftet genom hål. Var noga med att inte punktera eller skära någon av trådarna i genomföringen. Löd denna tråd till den lila ledningen från keyless inresa enheten. Vira den med eltejp.
20

Bestäm vilken typ av dörrlås din bil har. Var och en kräver en annan installationsmetod. De flesta fordon använder en tre-ledare, typ A eller system för typ B, som fungerar på liknande sätt.
21

lokalisera låset trådarna. Testa de tre ledningarna att fastställa vilket som har vilken funktion. Man bör ha en konstant 12-volt anslutning och de andra två växlar mellan 12-volt och noll. Markera vilken en driver låset och som ett låser med färgad elektriska band.
22

Strip låset och lås trådar för att exponera en liten del av varje tråd. Löd låset utgång tråd - positivt för typ A och negativ för typ B - till låset tråd och låset input kabeln till olåst tråd. Täck kopplingarna med eltejp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87638.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.