Skillnad mellan hög Flow & Kall luft insugningssystem

Skillnaden mellan kall-luft intag system och andra high-flöde intag är i utformningen av intaget rörledningar. Medan high-flow airboxes och RAM-luftintag har korta ledningar som ligger i motorrummet området, tar tillvara kall luft intag system rykande längre för att placera luftfiltret utanför motorutrymmet. På grund av de olika rörledningar mönster, kallt luftintag erbjuder olika fördelar och nackdelar jämfört med andra high-flöde intag system. Airbox insugssystem

Mest stock motorer har ett intag kammare känd som en airboxen. Filtret sitter inuti airbox, som är ansluten till spjällhuset via ett sugrör. Eftersom filtret är täckt och tätad, AirBox intag är tystare än öppen-filter intag såsom kall-luft design. För många fordon, höga flöden eftermarknads airboxes finns tillgängliga. Dessa har en liknande design som lager airboxes, medan innehåller en högre flödande intagskammaren och filter.
Short Ram-Air Intake Systems

En kort bagge luftintaget är en typ av eftermarknaden intag system som har korta rör med en konformad filter anslutet till änden. Filtret är avtäckt, gör det möjligt att ta i en ökad mängd luft från motorrummet. Generellt placerar rörledningar filtret på framsidan av motorrummet så att den är direkt i banan för luftflödet genom den främre stötfångaren. Alternativt, några korta bagge luftintag utnyttjar huva skopor eller andra system ventilation i syfte att ta i luften utanför motorrummet.
Cold-Air Intake Systems

Kalluftsugnar intag system är liknande i design till korta RAM-luftintag med en konformad filter anslutet direkt till spjällhuset via intaget rörsystemet. Skillnaden är att kall-luftintag har en lång rörledning konstruktion som placerar filtret på en plats utanför motorrummet, såsom i det nedre främre stötfångare eller fender väl området. Detta ger intaget ständig tillgång till omgivande luft, vilket är mycket kallare än luften i motorrummet.
Fördelar och nackdelar

Sedan kalla luftintag har konstant tillgång till omgivande luft, erbjuder de i allmänhet ökad motoreffekt och bränsleekonomi jämfört med andra intag konstruktioner. Men på grund av den långa intaget rörledningar, är motorns gasrespons minskat. Eftersom filtret är vanligtvis placerad nära marken, kall-luftintag utgör risken för att motorn hydro-lås. Detta inträffar när filtret är nedsänkt i vatten. Eftersom vatten inte kan förbrännas, är kolvarna och stavar lider omfattande skador när hydro-låset inträffar. Kort RAM-luftintag och AirBox system erbjuder förbättrad gasrespons och inte utgör en risk för hydro-lås. Men dessa konstruktioner ofta upplever värme-blöta frågor på grund av filtret placeras i den varma luften i motorrummet. När värme-blöt inträffar, kommer motorns prestanda försämras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96785.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.