Konvertera en förgasare till Etanol

Etanol, en form av alkohol, är ett förnybart bränsle, som framställs av växtmaterial som kan odlas varje år. Etanol är inte utbytbara med bensin. Fordon avsedda att köras på etanol kommer att kräva flera ändringar av bränsletillförsel systemet inklusive förgasaren. Dessa förändringar är nödvändiga på grund av lägre energiinnehållet i etanol och dess frätande egenskaper. Dessa modifikationer kan åstadkommas av en behörig amatör mekaniker. Kommersiellt tillgängliga kit kan göra processen enklare. Saker du behöver
förgasare
Mikrometer
Borrspetsar
Drill Press
lödkolv
mutterdragare Skala Mössor och skruvmejslar
Visa fler Instruktioner
Förgasare Conversion
1

Skaffa en extra förgasare. Konvertera en andra förgasaren för att etanol har ett par fördelar. Det håller bilen i tjänsten medan arbetet görs och ger bilägaren möjlighet att återgå till bensin, genom att åter-installera den ursprungliga förgasaren, om det behövs. Kontrollera rädda varven för en begagnad förgasare.
2

Installera en förgasare kit. Förgasare kit är färdigförpackade delar kit innehåller ventiler, packningar och andra delar som är specifika för denna förgasare modell som kan bära eller försämras. Installera en förgasare kit översyn förgasaren.
3

Hitta och mäta jets, öppningarna där bränsle tvingas under tryck i blandningskammaren. Eftersom etanol innehåller mindre energi än bensin mängden bränsle som införts för att motorn ska höjas. Mät öppningen, som kommer att vara liten, med stor noggrannhet. Använd en mikrometer, om sådana finns, eller ta strålarna till en verkstad för mätning.
4

Öka storleken på strålarna med 40 procent. Beräkna den nya storleken baserat på de mätningar av de ursprungliga jets. Bestäm rätt storlek av borrskär och använda den för att förstora strålen. Hem mekanik utan tillgång till en full uppsättning av borr och en borr press kan ha detta arbete på en verkstad. Ett annat alternativ är att köpa nya strålar av lämplig storlek, om sådana finns, från en bildelar återförsäljare.
5

Alter förgasaren flyta. Etanol är tätare än bensin som skulle resultera i flottören ridning för hög och stoppa flödet av bränsle in i förgasaren. Flottören armen kan böjas men det är en trial and error process och kan vara svårt att åstadkomma exakt. Ett annat alternativ är att lägga till 10 procent till vikten av flottören. Ta bort flottören och väga den. Beräkna 10 procent av flottören vikt och löda en ekvivalent blyvikt till flottören.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95237.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.