Hur man målar Auto Glasfiber

Bilar görs ibland med glasfiber karossdelar eftersom materialet är lätt och tålig. De flesta kit bilar är gjorda av glasfiber eftersom stål kan bara inte överensstämmer med kurvor och mönster som är specifika för exotiska-formade bilar. Innan du målar en glasfiber bil, måste glasfiber kropp förberedd annorlunda än en stål arbetsföra bil eller en glasfiber båt, eftersom glasfiber på en bil skadas lätt. Måla en glasfiber bil så att den ser ut som ny, utan att reparera eller byta ut karossdelar. Saker du behöver
80-slippapper
120-grit sandpapper
Dual-action sander
Vax och fett remover
Luddfri handduk
klibbduk
sprutpistol
Epoxy primer
2K primer (polyuretan primer) katalog Lång blocket sander
180-slippapper
320-grit sandpapper
Paint
Klarlack måla
Visa fler instruktioner
1

Sand bilens kropp omsorgsfullt med 80-slippapper och en dual-action slipmaskin. Håll slipmaskinen platt på ytan så att den inte trycka ut kroppen. Bara sand bort de bästa rockar klarlack färg och basfärg. Växla till att använda 120-grit sandpapper på dual-action slipmaskin att slipa basbeläggningar av primer. Inte sand genom den svarta pälsen, vilket är uretan pälsen lägger på glasfiber panelerna när de görs.
2

Torka av bilen med vax och fett remover på en luddfri handduk . Detta tar bort fett från fingeravtryck och föroreningar vax från gamla rengöringsprodukter. När vaxet och fett remover avdunstar, torkar bilen med en klibbduk, utan att vidröra bilens yta med händerna. Den klibbduk har en klibbig känsla för det och plockar upp partiklar av damm och smuts som kan lämna brister i färgen.
3

Täta bilen med två lager epoxi primer. Håll pistolen 16 inches från ytan, börjar på toppen av bilen och använda vänster-till-höger slag medan du arbetar din väg ner till botten av bilen. Håll rockar tunna för att undvika körningar. Låt det första skiktet torka i 30 minuter. Låt fem timmar för båda rockar torka efter andra skiktet appliceras
4

Spray två lager 2k primer -. Vilket är polyuretanprimer - på bilen. Låt det första skiktet torka i 30 minuter. Låt 6 till 8 timmar för båda rockar torka när andra skiktet appliceras.
5

Använd slipkloss och 180-grit sandpapper att slipa hela bilen. Håll slipkloss platt mot ytan och horisontell till marken hela tiden, vilket leder till långa kanten av blocket. Sand i X-formade mönster för att säkerställa att ytan är helt platt och slät, är noga med att inte sand genom primern. Växla till att använda 320-grit sandpapper på blocket och sand bilen igen.
6

Torka bilen ner igen, med hjälp av vax och fett remover och en handduk för att avlägsna fingeravtryck och slipdamm. Flytta bilen till ett rent område, företrädesvis i en ventilerad måla monter, före sprutning färgen. Om en färg monter inte är tillgänglig, måla bilen i ett område som är öppet, men inte i direkt solljus eller under ett träd - en ren, öppen garage är bäst
7

Spray totalt. av 3 till 5 basbeläggningar av färg på bilen och låter varje skikt torka i 10 minuter. Spraya 3 till 5 lager av klarlack färg på bilen inom en timme efter sprutning den sista basen färgskikt. Använd samma spruttekniker som används vid sprutning primern. Låt bilen torka i 24 timmar innan du hanterar den ytan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87410.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.