Förgasare Blandning vs Altitude

Förgasare kan tyckas föråldrade teknik för vissa, men det finns något som talar för någon enhet så lite förändrats sedan den uppfanns över hundra år sedan. Medan carb kräver lite mer tweaking än elektroniska system, är det inte mindre mångsidig än någon dator under några givna villkor eller höjd. Höjd-och lufttäthet

Kärnfrågan här är en av massa och densitet. Air har ett visst antal molekyler per kubikfot, och var och en av dessa molekyler väger någonting. Om du pressa den kubikfot ner till hälften, du fördubbla tätheten av molekyler i att hälften kvadratmeter utrymme. Den kraft som pressar att kuben nedåt kallas tryck. Eftersom varje kub både har vikt och är komprimerbar, kommer stapling en kub ovanpå ett annat komprimera den nedre en in ett mindre område. Stapla dessa två ovanpå en tredje, och den tredje kommer att bli mindre i storlek och högre tryck än den andra. Upprepa detta om 265 tusen gånger och du får ca 14,7 psi lufttryck vid havsytan, som kallas "1,0 bar" i tryck. Addera luftbränsleförhållandet och Altitude

En bensinmotor behöver en exakt mängd luft för att tillåta förbränning av en viss mängd bränsle: vanligen ca 14,7 delar luft till en del bränsle. En intressant siffra, eftersom det är exakt samma som lufttrycket vid havsytan. För mycket luft gör att blandningen går magert, förbränner som mer av bränslet och kommer att orsaka att motorn går varmare och gå in i okontrollerad bränsle detonation. Minska lufttrycket genom att gå upp i höjd minskar luftens densitet i motorn, vilket innebär att motorn slutar upp att få proportionellt mer bränsle än det gör syremolekyler. Denna "rika" tillståndet minskar makt, resulterar i överskott bränsleförbrukning och i slutändan kommer att leda till att motorn stannar.
Grundläggande metoder
p Det finns två vanliga sätt att närma sig luft /bränsleblandning problem på hög höjd: du kan minska mängden bränsle som kommer in i motorn genom att antingen vrida blandningen skruvarna på förgasaren eller ändra jet storlekar i carb. Byta strålarna är något av en extrem åtgärd. Medan optimera jetplan för en viss höjd är den perfekta lösningen insparningar ingenjörskonst, betyder det också att din motor kommer att köras genomgående lean på lägre höjder. Turning blandningens skruvarna är den enklare metoden och ger dig möjlighet att justera blandningen när du faller tillbaka i höjd.
Begränsa Air
p Det finns en annan sida av din motor luft /bränsle ekvation, och det är i luften. Flygpionjärer lärde mig för länge sedan att trimma motorns luft /bränsleblandning med choken stängd på havsnivå gav dem möjlighet att öppna choken på högre höjder, vilket förändrar motorns luft /bränsle utan att röra skruvarna bränsleblandning. Nackdelen med detta tillvägagångssätt är att, i flygplan program, skulle du offra en del kraft på låga höjder om du använde ett massivt överdimensionerade förgasare. Den goda nyheten är att du kan komma undan med detta synsätt i bilar, så länge du stannar under ca 15.000 fot - det är där lufttrycket sjunker till drygt hälften av vad den är på havsnivå. Du kommer fortfarande att behöva använda en något överdimensionerad carb, men det kan göras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96808.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.