Hur får man kraft ur en 305 Chevy

Den 305-kubik-tums litet block Chevrolet motor var avsedd att driva ett brett utbud av fordon från 1970-talet genom 1990-talet, inklusive Chevy Camaro. Medan Chevy 305 motor bedöms enligt powered by Hot Rod-entusiaster, många företag ger eftermarknaden delar för att öka hästkrafter i denna motor. Vissa förbättringar kommer från delar som kan läggas till motorn. Andra förbättringar kräver att motorn avlägsnas från bilen och återuppbyggdes. Instruktioner
Bolt-on uppgraderingar
1

Byt avgasgrenröret. Beståndet avgasgrenrör av 305 motorn begränsar luftflödet från motorn ökar mottryck. Mottrycket är är resultatet av något hindrar flödet av luft orsakar luft att bygga upp bakom hindret och ökande tryck. Denna back tryck resulterar i avgaser kontaminerande den friska blandningen bränsle luft i förbränningskammaren minskar hästkrafter. Rubriker eller andra eftermarknadstjänster avgasgrenrör utformade för Chevy 305 öka flödet av avgaser som minskar mottryck och ökar kraften i motorn.
2

Byt insugningsröret och förgasaren. Eftermarknad inloppsrör utformade för Chevyen 305 öka och jämna ut flödet av luft och bränsle till motorn. En större förgasare för Chevy 305 ökar också flödet luft i motorn. Minskningen av luftmotstånd och turbulens säkerställer effektiv leverans av bränsle /luft-laddning till cylindrarna och bättre häst makt.
3

Lägg kall luft induktion. Standard induktion system med filter papper luft begränsar igen flödet av luft till motorn. Kall luft insugningssystem minska motstånd och temperaturen hos luften som tillhandahålls till motorn ökar hästkrafter. Ett effektivt system kommer att producera en kall luftintag för Chevy 305 som förbättrar flödet av kall luft till motorn. Dess filter reducerar damm och andra partiklar som skapar slitage på motorns delar.
4

Byt datachip. Nyare bilar med datorstyrda elektroniska tändsystem visa en hästkrafter ökning med särskilda eftermarknaden datachips. Dessa chip är utformade för att ändra prestanda profilen av bilen till förmån för extra hästkrafter. Några datachips för olika Chevy bilar med 305 kubiktum vinster motor erbjudande på upp till 75 hästkrafter. Addera Ombyggnad av motorn för att öka hästkrafter.
5

Bore och finslipa cylindrarna. Ombyggnation en motor för att öka hästkrafter är ett stort åtagande. Det kräver avlägsnande av motorn från fordonet och tömde den ner till kärnan. Tråkigt och finslipa varje cylinder och byta kolvar och ringar ökar förskjutningen av motorn och återställer förlorad kompression på slitna ringar och ålder. En bil verkstad med en cylinder tråkig maskin krävs.
6

Byt kamaxeln. Beroende på de krav som ägaren, kan eftermarknaden kamaxlar öka makten och den nedre änden eller den övre änden av motorns varvtalsområdet.
7

Hamn och polera huvuden. På samma sätt som en eftermarknad insugningsrör, portning och polering varje ventilsätet ökar flödet av luft in och ut ur motorn genom att undanröja restriktioner. Det ger också en jämnare och bättre passande säte för varje ventil, förhindrar läckage när ventilen är stängd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86915.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.