DIY: Bil Spot Light

Spotlights är praktiska tillägg till din bil om du måste resa längs mörka vägar. Lamporna är monterade på fordonets sida och rikta ett starkt ljus framför dig, vilket ger dig större synlighet för körning. Inledande

Du behöver en spotlight kit för visst märke och modell av din bil, tråd, en 15-watts säkring, en strömbrytare, kontakter, strippor tråd, skiftnyckel och en borr. Den spotlight kit kommer att ha alla de mindre delarna, såsom skruvar, som redan har gett er.

Koppla bilbatteri, haka den negativa sidan först. Håll batteriet kopplas bort hela tiden medan du arbetar för att förhindra personskador samt skador på fordonet. Var alltid försiktig med att försöka alla uppgifter som denna eftersom de förfaranden, om det görs på fel sätt, kan permanent ändra funktionen hos alla inblandade parter.
Wiring

Leta tråden som har säkringen redan inbyggd i det. Strip denna tråd vid den ände som är närmast säkringen. Ta en anslutningskontakt och klämma den till denna tråd. Det finns två alternativ för nästa steg. Det rekommenderade sättet är att koppla samma kabel till batteriet. Det andra alternativet, som inte är så starkt rekommenderas, är att placera en positiv 12-volts bly i säkringsboxen. Detta kan göras, men du måste vara säker på att den 12-volts bly kan driva lampor-om inte, lamporna kan överhettas, smälta plast och orsaka brand. Helt enkelt byta ut säkringen mot en med högre kapacitet är inte en lösning på detta problem.

Skapa en väg för kabelgenomföringsdelen insidan av bilen där det inte finns några hinder. Kör tråden direkt till den avsedda placeringen av spotlight-omkopplaren. Anslut kabeln till stift på brytaren som är markerad som den positiva sidan. Montera omkopplaren på önskad plats.
Finishing

Som med alla andra typer av strömbrytare, måste den vara jordad. För att göra detta, jorda baksidan av omkopplaren på ramen eller en plats där det inte är målad. Denna plats måste vara ansluten till ramen.

Anslut den andra tråden på vänster sida, vilket inte är svart, upp till den sista stift på baksidan av switchen. Kör denna tråd till rampljuset utsidan av fordonet och anslut den till antingen blå, gul eller vit tråd. Borra hål i ramen och fäst ljuset tätt vid ramen med en bult. Anslut den svarta kabeln från ljuset till den jordade delen. Anslut pluspolen till batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83727.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.