Heat Faktorer i elmotorer

Även elmotorer erbjuder många fördelar i en mängd olika tillämpningar, finns det fortfarande miljömässiga och operativa faktorer som måste övervakas, inklusive smörjning, vibrationer och värme. Dessa faktorer kan minimeras genom noggrann design och scheman underhåll, men kommer att fortsätta att påverka en elektrisk motor och dess livslängd. Design

Utformningen av en elektrisk motor har en effekt på mängden värme som genereras, samt motorns tolerans. Temperatur fördelning inuti den elektriska motorn under drift är en nyckelfaktor för lång motor livslängd. Ju effektivare utformningen av en elektrisk motor, är den mindre värme genereras. Exempelvis alstrar en tre-fas maskin med en verkningsgrad nära 90 procent mindre värme än en enfasig maskin. Kvaliteten och kvantiteten av isolering påverkar också motorns motståndskraft mot värme.
Installation och plats

En elektrisk motor operativa läge har en effekt på värmeproduktion. Luftflödet kommer att bidra till lägre driftstemperaturer, tillsammans med montering av motorn för att minimera luftflödet motstånd från faktorer såsom överdrivna böjar i utgående rörledning.
Operation Overload
< p> Elektriska motorer har en belastningsgrad som kan överskridas under drift. Detta kallas för en tjänst faktor. Multiplicera elmotorns hästkrafter av tjänsten faktorn anger hur mycket elmotorn kan överbelastas utan överhettning. Pushing en elektrisk motor utöver angiven tjänsten faktorn kommer att generera ytterligare värme. Den överbelastning på en elektrisk motor måste ta både spännings-och strömnivåer i beräkningen. Eftersom spänningsnivåer är sällan enhetliga, kommer värmen orsakas av överspänning skada elmotorn över tiden. Addera smörjning och kylning

Medan en elektrisk motor inte har ett internt smörjsystem som en förbränningsmotor måste lagret och roterande massa elmotorn fortfarande vara korrekt smörjas för att undvika överhettning och skador. Detta är särskilt viktigt i elektriska motorer, eftersom de kan vara överbelastad att generera ytterligare makt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87365.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.