1995 Saturn Suspension Problem

I sin relativt korta liv, producerade Saturnus ett antal ambitiösa och tyst revolutionära bildesign. Även underpowered med dagens mått, har Saturnus med sina all-oberoende upphängningar alltid varit känd som galleriets hanterare jämfört med andra inhemska fordon av samma årgång. Men marscherar teknik, vilket innebär att det idag finns ett antal sätt att förfina och förbättra även de bästa av de 1995 S-bilarnas suspensioner. Chassis Förstärkningnar

men massor stark med 1990: s normer, var uni-organ tiden ingen var nära som avancerade i design som de är idag. Saturns är ett utmärkt exempel på detta, eftersom deras buckla-resistenta plast karosseridelar gör ingenting för strukturell styvhet och kommer definitivt behöva lite förstärkning för att återställa kvaliteten stock rida. Även tekniskt sett inte en del av upphängningen, kan ett styvt chassi gör skillnaden mellan en race-klar ritt och en obekväm dödsfälla.
Viktigt

mest viktig förstärkning punkter på S-bilar (alla Saturn producerade mellan 1990 och 1998) är de främre och bakre fjäderben torn. Eftersom dessa stora fickor ovanför stagen bära hela tyngden av bilen, med hjälp triangulerade barer fjäderben för att knyta de motstående sidor tillsammans är obligatoriskt för god hantering. Även användning av raka stänger för att ansluta tornen tillsammans kommer att hjälpa, kommer trepartshandel främre och bakre armeringsjärn (som använder som stänger vid 45-graders vinkel till förstärkningsrör att knyta den till mitten av chassit) ger märkbara resultat i hanteringen känner . En trevlig biprodukt av chassi förstyvning är en minskning av gnissel och skrammel i samband med en böjning uni-body.
Topplagringar

Om Saturnus fjädring gör har ett stort design fel, är det säkert i all-strut upphängning. Även billiga och relativt effektivt, gör denna design inte åldern särskilt väl och kommer att behöva stöd efter 100K miles eller så. Installera justerbara camber plattor (som tillåter användaren att korrigera eventuella överskott inåt eller utåt lutningsjusteringshjulet) hjälper dig att åtminstone återställa bilens kvaliteter lagerhantering.
Bump Stoppar
< p> Bump stoppar vila på toppen av stötdämparen och hindra suspensionen från bottna. Saturns använder hållplatser gummi bump från fabriken, vilket var bra för 10 år sedan, men är säker på att skada bilens hantering idag. Eftersom din fabrik bump hållplatser har säkert hårdnat till konsekvens av armerad betong, ersätta dem med nya eftermarknaden enheter kommer att göra din bil mycket mer stabil och förutsägbar vid dess hantering gränser.
Solid Bussningar

Bussningar är de cylindriska gummi bitar som passar mellan någon rörlig upphängning del och en annan, och är utformade för att absorbera stötar och öka åkkomforten. Även de bästa bussningarna blir mjuka och squishy över tiden, kommer så ersätter bilens slitna stockers med nya enheter ger bättre hantering i sig. Däremot kostar en full uppsättning av solid polyuretan Energy Suspension Bussning endast $ 81,99 och kommer att eliminera nästan allt oönskat upphängningsrörelse. Med sina all-MacPhereson strut suspensioner, 1995 Saturns är ganska hårt på de nedre bussningar kontroll arm, så dessa bör prioriteras framför alla andra. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83457.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.