Hur ansluter jag en trailer bromsljus?

Trailer bromsljusen är anslutna till det viktigaste redskapet för att replikera bromsning skick dragfordonet. Trailer bromsljus ledningar inkluderar en makt och en jordledning. Ytterligare två ledare används för vänster och höger blinkers. Alla fyra trådar finns i bogsera fordonets bromsljus ledningar och släpvagnskablage sele, om denna finns. Bromsljus, varselljus och blinkers krävs enligt lag för släpvagnar som drivs på amerikanska allmänna vägar. De fyra nödvändiga kablar - broms, marken, vänstersväng, högersväng - finns på alla 4-vägs, 5-vägs, 6-vägs och 7-vägs kablage. Saker du behöver
Trailer kabelnät kit
eltejp
Lödkolv (tillval) katalog Lod (tillval) katalog Flux (tillval)
Visa fler instruktioner
kabelstammen
1

Dra ledningsnätet till den bakre delen av fordonet. Fordon som inte är utrustade med anslutningar släpvagnskablage bultade på baksidan av fordonet har ofta det lindade ledningsnätet på en skyddad plats. För lastbilar, inspektera undersidan av bädden, ovanför den reservdäck bäraren eller i stötfångaren i fordonet. Bilar och stadsjeepar har ofta ett 4-vägs sele släpvagnskablage lagras i reservdäcket väl, bålen eller i en sida cubby i den bakre delen av fordonet. Konsultera instruktionsboken, om sådana finns, för den exakta platsen.
2

Dra ledningsnätet spända att förlänga kablarna till full längd. Placera kabelnätet i bakre delen av fordonet. Häng selen ur stammen eller bakluckan - för bilar och stadsjeepar - eller på den bakre stötfångaren för lastbilar
3

Identifiera vilken pol anslutningar som innehåller lamporna släpvagnsbromsning svängen. signaler och jordledningen. Fyra-poliga kontakter har trådar som direkt ansluter till baksidan av polerna för enkel identifiering. Den vita kabeln är marken, är den bruna bromsljuset och varselljus. Den gula och grönt är de vänstra och högra tur signaler, respektive. Konsultera kopplingsscheman finns i avsnittet Resurs för 6-poliga och 7-polig pluggar.
Släpvagnskablage
4

Välj ett kabelnät utrustad med samma antal trådar som finns på bilens släp plugg.
5

Tape pluggen trailer tråden på framsidan av vagnen med två extra meter tråd. Det extra avståndet gör att din släpvagn för att vända utan att skada kabeln när den kopplas till bilens kontakt. Se till att längden av trådarna överstiger den maximala längden på släpvagnen. Wire gauge eller tjocklek, måste ökas över längden av tråden för längre sträckor. Inköp tyngre mätare tråd krävs för längre sträckor.
6

Kör kablarna till respektive platser med hjälp av befintliga fästen på vagnen. Om din släpvagn inte är utrustad med befintliga fästen, kan fästen för släpvagn ledningar skall förvärvas på bildelar butiker eller hem butiker leverans. Mata kablarna genom varje tråd guide till att ledningarna hänger rätt under transport och användning av trailern.
7

Anslut de bruna kablarna till bromsljusen och varselljus. Anslut de gula kablarna till vänster blinkers. Anslut de gröna trådarna till höger blinkers. Alla lampor kommer att kräva en jordanslutning till den vita kabeln.
8

Linda anslutningar med eltejp för att fästa ledarna till ljusets elektriska poler. För extra hållbarhet, löda anslutningarna innan inslagning. Om du tänker löda anslutningarna, lämna anslutningarna utsätts tills du har testat ledningar set-up. Lödanslutning är svårare att ta bort.
9

Slå på fordonet. Anslut bilens släpvagn sele till den medföljande kontakten släpet kablaget. Testa lamporna, bromsar och blinkers. De löpande ljus ska vara på, så länge fordonets strålkastare är på, med undantag för blinkers. Om blinkers har både broms och blinkers anslutna ledningar, kan blinkers frikoppla rinnande ljus på bara blinkers som drivs ljus för att indikera att vända.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86104.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.