Hur till Öka Luftinsug Utan Turbo

Ökad luft till motorn ökar effekt. När mer luft avges till motorn, kolvarna har mer tillgängligt syre för att brinna. Detta skapar en bättre förbränning hastighet och ökar hästkrafter samtidigt förbättra acceleration, vridmoment och även gas körsträcka. Många olika sätt finns för att öka luft till motorn utan att använda en professionell inställning, såsom en kompressor eller turbo-system. En kall luftintag kit med en turbin systemet och luftkanal slang dirigeras till fronten av bilen gör att intaget att suga kall luft in i spjällhuset mycket smidigt och snabbt, med ökad prestanda av ditt fordon. Saker du behöver
Wrench
platt skruvmejsel
2 raka intag bitar
Torx skruvmejsel
MAF sensor insugningsröret bit
90-graders vinkel insugningsröret bit
Duk
Kopplingar
Metal klämringar
Turbine
luftfilter (kon luftfilter föredras) katalog Cone luftfilter intag tube kopplingsanordning
Luftstyrning slangar
Luftstyrning slangar stag
buntband
Brukskniv
Visa fler instruktioner
1

sätta bilen i "Park" läge. Engagera nödbromsen och dra Huvlås. Prop huven öppnas och koppla loss minuskabeln på batteriet.
2

Ta bort röret lager luft från spjällhuset genom att skruva loss skruven som håller metallringen runt läppen med en platt skruvmejsel . Addera 3

Avlägsna lådan lager luft från bilen antingen genom att skruva skruvarna i höljet eller genom unclasping lås håller luften rutan tillsammans. Ta ut luftfiltret ur lådan och använda en Torx-skruvmejsel för att ta bort MAF, eller luftmassemätare. Var noga med att inte vidröra sensorn eller skada den. Om MAF sensorn är på toppen av insugningsröret, dra ur kabeln och använd en Torx-skruvmejsel för att lossa skruvarna och ta sedan bort den försiktigt.
4

bort resten av intaget tratt slang till fender väl området från luftintaget rutan.
5

Installera en kall kit luftintaget i bilen så att luft dras in i intaget mycket smidigare och effektivare. Den kalla luftintaget filter ger också bättre andningsförmåga. Montera kall luftintaget genom att fästa en gummikoppling till ena änden av den längre, rak bit av intag slang som ansluter till spjällhuset. Skjut gummi kopplingen på insugningsröret genom att vicka på den. Rikta upp kopplingen så att den är jämn och skjut en ring metallklämma över kopplingen.
6

Anslut kopplingen till spjällhuset genom att trycka på inloppsröret och spjällhuset tillsammans och låta kopplingen till passar dem ordentligt. Skjut ringen metallklämma över den anslutande punkten av insugningsröret och spjällhuset och använda en platt skruvmejsel för att dra åt den på plats. Kontrollera intaget slangen är borta från rörliga motordelar.
7

Fäst den andra, kortare MAF slang sensor intaget till det första intaget röret och med hjälp av en gummi koppling monteras på båda ändarna av intag rören. Skjut en ring metallklämma över intaget röret och fäst den på plats för att säkra slangen. Kontrollera intaget slangen är borta från rörliga motordelar.
8

Infoga MAF sensorn försiktigt i MAF intaget röret i rätt riktning. Den korrekta riktningen för luftflödet kan bestämmas genom att titta på pilen på botten av MAF-givaren. Pilen skall peka mot den riktning av spjällhuset. Dra åt MAF sensorn på plats med en Torx-skruvmejsel. Anslut kabeln tillbaka in i sensorn.
9

Bifoga en 90-graders intag rörledningar till MAF sensorn intaget slangen med hjälp av en gummi-koppling och en metallklämma ring. Dra åt ringen med hjälp av en platt skruvmejsel. Vinkla 90-graders röret så att den passar in i fender väl hålet område. Längst bort från motorn är bäst.
10

Infoga en gummikoppling och metallring på luftfiltret. Sätt i luftfiltret på 90-graders röret och dra åt ringen metallklämma.
11

Bifoga en luftkanal slang slang till toppen av luftfiltret om du använder en kon filter med hjälp av ett luftfilter adapter. Fäst adaptern koppling till slutet av luftkanalen slangen och sätt in den andra änden av adaptern till luftfiltret så det gör en säker passform.
12

Fäst luftkanalen bit slang bas till änden av luftkanalen slangen genom att trycka in den i slangen för att passa det ordentligt. Fäst basen bit till slangen med buntband vid behov.
13

Hitta en plats nära framsidan av ditt fordon, t.ex. under stötfångaren, där du kan montera luftkanalen slangen. Använd buntband för att montera slangen på plats. Montering slangen tillåter kall luft som skall levereras till det medan din är körning. Använd en mattkniv för att skära överskottslängd bort buntband.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86102.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.