Hur man gör en grundläggande Turbo Kit

En turbo systemet kommer att väsentligt öka hästkrafter potentialen i din motor. En turbo styrkor trycksatt luft in i motorns intag, vilket tillåter motorn att förbränna en större mängd av luft och bränsle. För att ansluta en turbo till din motor, måste en komplett turbo kit installeras. Även en grundläggande turbo kit kräver turbo-specifik intag, avgaser och vätskekomponenter foder. Beroende på funktionerna i din motor stock bränslesystem, kan höga flöden bränslekomponenterna också vara nödvändigt, såsom en hög-flöde bränslepump och injektorer. Saker du behöver
Turbo
Luftintag
Grenrör
Avgas främre rör
Air
intercooler systemet Blow-off ventil
vakuumledningar
oljeledningar
Motor tuning programvara
Visa fler instruktioner
1

Välj en turbo för att använda med din egen utrustning. Tänk på storleken och flöde egenskaper turbo med hänsyn till bilens motor. Till exempel kommer en grundläggande turbo kit för en låg-deplacement motorn fungerar i allmänhet bäst med en liten turbo, eftersom den mindre storleken på turbon möjliggör snabb buffring. Större turboaggregat kommer att erbjuda en högre topp hästkrafter potential, men kommer också att ta längre tid att spolen. Detta kallas turbo lag.
2

Välj ett system för luftintag för att passa till din turbo. Beståndet intag systemet på en sugmotor krokar direkt till spjällhuset och är inte förenligt med en turboladdare. Välj turbo-specifik intag med en rördiameter som är lika med turboladdarens inlopp. Dessutom, se till att intaget är speciellt utformad för din bil applikation. Detta kommer att möjliggöra en direkt bolt-on installation.
3

Välj turbo-specifika avgaskomponenter för din turbo kit. Detta inkluderar en anpassad avgasgrenrör och stuprör. En turbo avgasgrenröret har en fläns, på vilken turbokompressorn är monterad, så välj ett avgasgrenrör som är utformad för att acceptera den avgasdrivna turbokompressorn du väljer för ditt kit. Avgaserna stuprör ansluter avgasgrenröret till resten av avgassystemet. Se till att rörsystemet diametern hos stupröret är lika med avgasgrenröret utlopp och efter-cat avgassystem på ditt fordon. Detta kommer att möjliggöra en direkt bolt-on installation, och även optimerar avgasflödet egenskaper.
4

Välj ett system för luft-intercooler för din turbo kit. Intercooler system har en luft radiator-och rörsystem som ansluts mellan turbo och motor spjällhuset. Radiatorn monteras framför aktiemarknaden fordonets kylare för att kyla den turboladdade luften innan den kommer in i motorn. Eftersom rörsystemet och montaget av intercooler systemet kan vara komplicerat, väljer en intercooler som utformats speciellt för din bil för att möjliggöra det enklaste installationen. De flesta intercooler kit inkluderar all nödvändig hårdvara och adaptrar för installation.
5

Välj en blow-off ventil för att installera på den övre intercooler röret. Blow-off ventiler manövrera under lufttryck, vilket överskott turboladdade luften att lämna intercooler systemet när gasspjället lyfts. De flesta blow-off ventiler har antingen ett universellt monteringsfäste som kommer att ansluta till alla eftermarknaden intercooler.
6

pussla ihop en flytande foder för din turbo kit. Detta omfattar linjer gummiutsugring samt olja foder-och returledning. De vakuumledningarna ansluter hela turbosystem för att utjämna lufttrycket. En olja matningssystemet levererar motorolja till turboaggregatet för smörjning, medan oljereturledningen cirkulerar oljan tillbaka in i motorn. Mest bildelar återförsäljare erbjuder universella gummi linjer som kan användas för vakuumsystem. Överväga att köpa ett fordon-specifik stålomspunnen kit oljeledningen, eftersom detta kommer att förenkla installationen av turbo smörjsystemet.
7

Installera programvara motortrimning på ditt fordon. Tuning programvara kan du ändra bränsle kurvorna i motorns styrenhet, eller ECU. Grund av den ökade luftflödet som genereras av en turboladdare, är en ökad mängd bränsle som krävs. En fristående avstämbara ECU kan du till fullo ställa bränsle kurvor, samt andra parametrar motor. Alternativt kan en piggyback ECU tuner användas på ett grundläggande turbo kit. Dessa tuners modifiera signalen syresensorn till ecu i syfte att öka mängden bränsle som sprutas in i motorn. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87353.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.