Vad är en T-44 Garrett Turbo?

En Garrett T-44 turbo är en eftermarknad turboaggregat främst för prestanda och racebilar. Det är ur Garretts anmärkningsvärda T-typ familj av turbos. Medan många högpresterande applikationer har övergett kullager för andra bärande konstruktioner, har Garret byggt en linje av turbos använder en patron kullager som har visat sig effektiv i en värld av turboladdad racing. T-Type: Ball Bearing Cartridge

Konventionell visdom leder oss till kullager som maximerar kontakten eller lageryta för att minimera vibrationer. Det är därför så många kullager mönster har övergivits för avlånga rullager och andra konstruktioner. Däremot omfattar Garrett design den mindre kontaktytan av kullager och förlitar sig på en kudde av olja. Deras krav är att kudde av olja dämpar vibrationer och ökar lagrets livslängd. Det är ett påstående bevisat i flera segrar i den prestigefyllda 24 timmars uthållighet linjelopp, LeMans, en av världens bästa provbanor för ingenjörsvetenskap uthållighet.
T-44
< p> varje turbo definieras genom ett antal åtgärder. Var och en är lämplig för ett visst antal tillämpningar på grund av deras olikheter. Den T-44 är en av många stora kroppens turbos. I praktiken tenderar kroppen storleken på en turboenhet att motsvara motorns förskjutning och maximal hästkrafter hos motorn den är matchas med. Den Garrett T-44 kan användas för gata eller travet och passar för större, hög effekt tillämpningar.
Välja Turbos

Var inte missriktade att tro större är alltid bättre när det kommer till turbos. Som med förgasare, det är inte sant. Det kan vara en generell korrelation men du bör tänka i termer av att göra rätt turbo match, inte välja den största. Definiera prestanda attribut du söker, sedan arbeta baklänges för att hitta den turbo passar bäst för din applikation. Denna process är både konst och vetenskap och det är ett ställe där tillverkarna kan vara till stor hjälp. Också överväga en turbo kit avsett för din motor. T-44s används i en mängd olika kit som kan eliminera en hel del gissningar. Om Garrett

Sportbilar
och racing leka en massa små, tävlings ingenjörskonst butiker. Ofta kommer en entusiast vända sin idé till ett företag. Tävlingsbanan har producerat dussintals stora varumärken genom denna process. Garrett är inte en mamma-och-pop race shop. Det är ett dotterbolag till ett Fortune 100-företag, Honeywell, som är ledande inom transport, flyg-och rymdteknik. Den typ av företag kan ge dig mer noggrann teknik, men inte riktigt lika mycket hand-anläggning som vissa mindre återförsäljare eller tillverkare. Men du behöver inte oroa dig att Garrett kommer att försöka matcha sin T-44 till varje applikation du drömmer upp för att göra en försäljning, de gör hundratals modeller. De kommer bara peka dig till det som de tycker är den bästa matchningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87352.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.