Hur man installerar en Auto Gauge Meter Boost

En boost mätare är en enkel tryckmätare som läser mängden boost (tryckluft) som tvingas in i en motor. Om en turboladdad bil har modifierats för att producera mer boost från turbon, är en boost mätare en väsentlig komponent som gör det möjligt för föraren att övervaka laddtryck och undvika motorskador från överskott boost. Mätaren kan också varna föraren för eventuella vakuum läckor i motorn, eftersom det är fast monterat i bilens vakuumsystem. Auto Meter mätare är några av de bästa och mest populära. Saker du behöver
Automätning Laddtrycksmätare kit
Extra vakuum linje (tillval) katalog "T"-adapter
Gauge pod (tillval) katalog Drill
3/8-tums borr bitars
Inline elektriska kontaktdon
Pressverktyg
Saxar
Visa fler instruktioner
1

bestämma var att montera mätaren. Om du monterar den på A-stolpen, behöver du en mätare pod för bilen som du installerar mätare. Du kan också montera mätaren på rattstången, i en luftventil eller i en anpassad panel i mittkonsolen. Om det finns en lämplig mätare hål finns i lager streck, vilket är en bra plats också.
2

Borra ett hål i brandväggen som är stor nog för det uppsving mätare tryckledningen för att gå igenom . Om du inte vill borra ett hål, hitta en befintlig öppning. Alla bilar har öppningar för ledningar och andra komponenter för att passera, så hitta en som är tillräckligt stor för att även ge utrymme för tryckledningen.
3

Montera tryckledningen som medföljde Manometerkit på baksidan av mätaren. Linjen fäster med en adapter mutter, hylsan och tätningsmuttern.
4

Dra tryckledningen genom hålet du kommer att använda i instrumentpanelen.
5

Dra linje, så att den når insugningsröret. Om det inte finns tillräckligt linje med satsen, kommer du behöva köpa några extra tryckledningen. Se till att ledningen inte kommer i kontakt med några rörliga eller varma motordelar.
6

Hitta ett vakuum linje som går till insugningsröret. Skarv i linje och installera "T"-adapter som gör att mätaren tryckledning skall bifogas. Om det en plats att gänga i en passande på grenröret, kan du också använda mässing som medföljer satsen för att fästa linan.
7

Installera färgade kåpan över glödlampan och uttag som kom med satsen. Det kommer en röd eller en grön en att välja från.
8

Snap ljuset uttaget på baksidan av mätaren.
9

Anslut den svarta kabeln som kommer ut av mätaren till en lämplig metall marken i instrumentpanelen.
10

Splice den vita tråden i bilens befintliga mätare ljus krets eller en lämplig 12V strömkälla.
11

Montera mätaren på den plats du har valt. Starta bilen och testa att mätaren fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83394.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.