Hur man byter från en in-tank till en in-line bränslepump

Den elektriska bränslepumpen, i de flesta fordon med bränsle-insprutning motorer, finns i bränsletanken så det bränsle som omger den kan kyla pumpen. Som modifieringar och prestanda delar läggs till motorn, kan den lilla fabriken bränslepumpen inte att kunna leverera den nödvändiga bränslet. Byte från en in-tank bränslepump till en in-line bränslepumpen kommer att leverera ytterligare bränsle kraven i din modifierade högpresterande motor. Saker du behöver
Wrench in
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
träkloss
Hylsnyckelsats
Skruvmejselsats
Fuel line koppla verktyg anpassade till fordon
12-AN manlig skottgenomföringen
Drill
1/4-tums borr
Fuel line
12-AN hona bränsleledningarna beslag
10-gauge wire (svart och röd ) katalog Round slutändar
Wire skarvar
Avbitare
Crimpverktyg
Visa fler instruktioner
1

Lossa tanklocket. Avlasta kvarvarande bränsletryck från systemet genom att ta bort säkringen bränslepumpen och starta bilen. När bränsletrycket sjunker i systemet, stannar motorn för att indikera trycket är lättad.
2

Vrid nyckeln och låt motorn svalna helt. Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet med hjälp av en 8-mm, 10 mm eller 1/2-tums nyckel, beroende på batteriets utformning och lägg kabeln åt sidan så det inte kan oavsiktligt kontakta batteripolen eller annan metall.

3

Placera stoppklossar bakom framhjulen för att säkra fordonet och hindra den från att röra sig. Höj de bakre hjulen på fordonet med hjälp av en domkraft. Sänk bilen på pallbockar placerad under ramen av fordonet, bort från bränsletanken, för att stödja vikten av fordonet på ett säkert sätt.
4

Sätt en träkloss mellan domkraft och bränsletank . Placera domkraften under bränsletanken. Detta hjälper till att sprida trycket från jacket över botten av tanken och förhindrar punktering av tanken. Använd domkraft med träkloss på den och lyfta tanken något att stödja vikten av tanken.
5

Använd en skruvmejsel för att lossa slangklämmorna som fäster slangarna tanklock till tanken påfyllningsröret. Skjut slangarna från tanken påfyllningsröret. Ta bort skruvarna som fäster remmarna bränsletanken till fordonets ram med hjälp av en hylsa, förlängning och spärr. Slip banden ut från under tanken. Sänk domkraft tills tanken sjunker ner tillräckligt för att ta bort bränsleledningarna från toppen av tanken.
6

Ta bränsleledningarna från tanken med rätt bränsle linje kopplar verktyg. Verktyget varierar beroende på bilmodell och år. Koppla den elektriska kontakten från toppen av bränslet pumpenheten och skjut tanken från under fordonet. Ta bort enheten bränslepumpen från bränsletanken med en mässingsdorn och hammare eller annat verktyg som krävs och tappa all kvarvarande bensinen ur tanken.
7

Installera ett högt flöde skottgenomföringen och sump, en size12-AN är passande rekommenderas, i botten framsidan av tanken om att återanvända den ursprungliga bränsletanken. Detta bör göras av en kvalificerad bränsletank verkstad. Välj ett horisontellt montage plats på ramen på bilen
8

. Placeringen av pumpen ska vara framför bränsletanken och så lågt som möjligt på ramen. Markera monteringshålet läge på ramen och borra 1/4-tums hål i ramen för att montera pumpen. Fäst den nya pumpen med 1/4-tums bultar och muttrar. Montera bränsleledningen från tanken till pumpen och dra åt rördelar ordentligt. Installera en 12-AN montering i utloppet av bränslepumpen och fäst line fabriken bränslet med hjälp av en adapter.
9

Skär en bit av den svarta och en bit rött 10-gauge wire tillräckligt länge att nå från bränslepumpen till fabriken säkringsblock. Crimp runda, ögla-stil slutändar till ena änden av varje tråd och bifoga dem till terminalerna på pumpen - röda kabeln till den positiva och svarta kabeln till den negativa polen - och dra åt muttrarna ordentligt. Skarva den andra änden av kablarna till en 30-amp krets endast drivs när nyckeln är på.
10

Starta motorn och kontrollera bränsle-line beslag för läckor. Stäng av motorn och åtgärda eventuella läckor innan provköra bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87118.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.