Alternativ till Turbo

Till vissa biltillverkare och racers, turbo bilar utgör ett bra sätt att uppnå hög prestanda. Men medan turboladdare ger en bil mer effekt, lägger de också vikt och kostnad. Det finns flera turbo alternativ som bil formgivare, producenter och entusiaster kan tänka på när man vill skapa en mer kraftfull bil. Kompressorer

Ett alternativ till turbos är kompressor, som är mycket lika men har en viktig skillnad. I en turboladdare emot ström från en bils avgassystem, blir en kompressor ström direkt från motorn. Båda komponenterna fungerar för att tvinga mer luft i motorn, vilket resulterar i mer ström. Men laddningskompressorer inte lider av turbo lag, som inträffar under den tid det tar för avgaserna att gå igenom systemet för att snurra turboaggregatet.
Engine Tuning

Engine tuning är ett annat alternativ att turboladdning. Ändra tidpunkten för en motors tändningsnyckel är en enkel modifikation att en tekniker kan utföra snabbt och utan att lägga till några nya delar till bilen. Det innebär inte heller någon extra vikt --- och, eventuellt, mer makt. Motor tuning är särskilt tilltalande på tävlingsbanorna där användningen av turboladdare och kompressorer är förbjuden. Addera ditt större motorer

Större motorer representerar en annan enkel alternativ till turboaggregat. De eliminerar de problem med turbo lag samtidigt lägga mer tyngd till bilen och sänka bränsleeffektivitet. Dock kan det vara billigare att köpa en ny bil med en större motor än att köpa en modell med en mindre, lägre motoreffekt och ändra det för att acceptera ett eftermarknaden turbo.
Hybrid drivsystem

Slutligen, för situationer där en bil använder en turboladdare främst för att öka bränsleeffektiviteten, är en hybrid-elektriska drivlinan ett alternativ. Eftersom de erövra makten från avgaserna som annars skulle gå till spillo, turboladdare göra en motor producerar mer kraft med mindre bränsle. Hybrid-elektriska drivlinor fånga energi som skulle gå till spillo under utförsåkning rullar fritt eller bromsar och förvara den i batterier för att driva bilen senare. Men hybrid batterier är mycket tung, och den nya tekniken kommer sannolikt att bli mycket dyrare än en turbo.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95283.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.