Hur man installerar ett Laddtrycksmätare på en 6,5

En boost mätare är en viktig säkerhets-och diagnostiska verktyg för alla turboladdade motorn. En boost mätare tillåter föraren att övervaka olika faktorer såsom nivåer turbo boost, öka svar på gaspådrag ingångar, och eventuella över-öka och vakuum läckor. Installera en boost mätare i GM: s 6,5 liters turbo-diesel är en enkel process som kommer att kräva att knacka och borrning övre intaget. Saker du behöver
omfattande uppsättning handverktyg inklusive mutterdragare, socket set, strippor tråd och fräsar
Laddtrycksmätare kit som innehåller en 1/8-tums NPT passande
1/8-tums NPT tap
Teflonband
Axel fett
Visa fler instruktioner
1

Park din bil och låt motorn svalna. Koppla bort den negativa polen på batteriet.
2

Ta bort den övre insugningsröret genom att ta bort de sex översta skruvarna. Koppla sensorerna, och ta sedan bort turbo slangen luftintag och turbo stag. Ta den övre insugningsröret från fordonet. Placera den övre insugningsröret på en arbetsbänk och säkra den så att den inte kommer att flytta när utnyttjas.
3

Välj en platt plats på den övre sidan av den övre insugningsröret att peka och borra. Placera Teflon tejp på den plats där du har valt att fånga metall flisor, och använd sedan borra ett 5/16-tums hål med din borrmaskin. Placera kranen i hålet, och sedan långsamt skruva i kranen, som kommer att skära gängor i grenröret. När du har skruvas genom grenröret, tillbaka ut kranen och sedan grundligt rengör det gängade hålet i metall strimlor.
4

Applicera teflon tejp på manliga 1/8-tums NPT montering och skruva in grenröret, noga med att inte använda överdrivet våld. Placera en klick fett över kranen hål för att fånga eventuella metallspån. Skruva boost sensorn i NPT kranen, och kör sedan linjen genom brandväggen in i kabinen. Välj en plats för det uppsving spårvidd, och anslut uppsving linje till mätaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86418.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.