Hur man bygger en Automotive Water Vapor injektorsystem

Vatten kan öka kraften och bränsleeffektivitet gas motorer. Vissa system injicerar vatten in i avgassystem rubriker att kyla avgassidan av huvudena, en liten mängd vatten kan finfördelas och sprutas direkt in i förgasaren. Det kan låta kontraproduktivt intuitivt, men precis som att bygga en lägereld, kan en del fukt föreligga om det finns ett lämpligt förhållande mellan luft och bränsle. När fukt är närvarande i en motor går motorn svalare och gör mer kraft. Hög luftfuktighet, till exempel, vanligtvis skapar mer ström. Du kan injicera en finfördelad dimma direkt i din förgasare, av upp till 5 procent av den mängd insprutat bränsle. Ett enkelt system kan injicera en 5 procent vatten-till-bränsle, enligt Moder Jord Nyheter. Saker du behöver
Drill
File
Genomföring
Vinyl vätskebehållare
PVC-rör
Plåtskruvar
Polyesterharts
clear vinyl slangar slipsar
Kabel
Kopparrörskartell
förgasarmunstycken
Visa fler instruktioner
1

Borra ett 3/8-tums hål genom toppen av ditt luftfilter. Ta bort alla vassa kanter med en rund nål-fil och installera en gummi en genomföring i hålet. Innerdiametern av genomföringen ska vara en fjärdedel av en tum eller något mindre.
2

Montera en reservoar vinyl vätska på brandväggen eller innerväggar fender av motorrummet. Du kan använda en gammal vindruta reservoar spolarvätska. Placera den så högt i motorrummet som möjligt utan att skapa ett hinder. Borra två eller flera pilotprojekt hål i motorrummet s plåt, i linje med reservoarer monteringsflänsar, och montera den med självgängande plåtskruvar.
3

Borra ett 1-tums hål i toppen av reservoarväggen, precis under påfyllningslocket. Sätt i en 2-tums sektion av PVC-rör, en tum i diameter, något genom hålet. Håll det på plats, tillfälligt, med tejp. Cement det på plats med PVC cement. För att stärka det gemensamma, blanda två delar polyesterharts och tillämpa den på insidan och utsidan söm Omgångens leden med en liten disponibel applikator.
4

Skär ett snitt av 1-tums diameter, klart plaströr tillräckligt lång för att nå från behållarens PVC inloppet till skärmkanten under den främre stötfångaren på bilen. Det måste plumbed längs kanterna av motorn så det inte är i vägen för rörliga delar eller extra varma delar.
5

Slide ena änden av det genomskinliga röret över PVC inlopp. Om det inte är en riktigt snäv passform, använd en 1-tums klämma metall slang för att dra åt den på plats.
6

Loda genomskinliga slangen längs motorrummet, montera den med band vinyl kabel, och peka den öppna änden direkt i mötande luftflödet på framsidan av bilen. Detta luftflöde kommer trycksätta systemet.
7

Skär en längd av en kvarts tum kopparrör länge nog för att passa från behållaren till förgasaren. Lämna lite extra utrymme för böjning och justeringar. Använd en kopplare mässing VVS att ansluta ena änden av kopparröret till behållarna tyngdkraften utlopp.
8

Skjut andra änden av kopparrör genom tätning i toppen av luftfiltret .
9

Borra ett hål i änden av en 1/4-tums mässing VVS cap. Knacka hålet med en kran och dö med trådar som matchar vanliga gängor förgasaren jet. Sätt i mässing locket in i änden av kopparröret. Eller lödning av locket på plats.
10

Thread den minsta tillgängliga förgasaren jet i slutet av den gängade lock av mässing.
11

Justera mässing röret så att Jet är en tum eller så direkt ovanför förgasarna venturi när luftfiltret är på plats. Om det är en multi-FAT förgasare, höja röret, centrera den över alla fat.
12

Experimentera med storlekar förgasaren jet. Med behållaren full av vatten och en tillräckligt liten stråle, kommer systemet att dispensera inte något vatten på tomgång, vilket är OK, men helst kommer det att avge en liten mängd. När bilen rör sig, kommer Luftingångstryck systemet, tvingar mer vatten som skall finfördelas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87620.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.